‘Zo werkt always on display op iPhone 14’

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 13:25
iphone 13 pro familyf1632137276
Er wordt steeds meer duidelijk over de iPhone 14. Al eerder leek dankzij iOS 16 bekend dat de nieuwe iPhone een always on display krijgt. Nu lijkt duidelijk hoe dat er precies uit gaat zien.
Een always on display is tegenwoordig te vinden op de vlaggenschepen van veel smartphonefabrikanten. Met zo’n display blijft bepaalde informatie, zoals de datum en tijd, altijd zichtbaar op het scherm van je telefoon, ook als hij vergrendeld is en in slaapstand staat. Het lijkt erop dat ook Apple eindelijk een dergelijk display gaat introduceren met de iPhone 14.
Maar het gaat ietsje anders werken dan op de gemiddelde android telefoon. Op een Adnroid telefoon krijg je meestal een zwart scherm met daarop een klok. Maar Apple gaat het zo maken dat ook je achtergrond tot op zekere hoogte te zien blijft in slaapstand, zo ontdekte 9to5Mac.
De nieuwe achtergronden van iOS 16 hebben namelijk een staat genaamd “Sleep”. Wanneer een achtergrond in deze staat verkeert wordt hij heel donker en worden bepaalde opvallende kleuren grijs, of op een andere manier onopvallend gemaakt. Het lijkt erg op hoe een Apple Watch wijzerplaat eruit ziet wanneer de always on display van dat apparaat in slaapstand verkeert.

Always on display alleen voor duurste iPhones?

Het lijkt trouwens goed mogelijk dat je alleen met een iPhone 14 Pro of Pro Max een always on display krijgt. Het verschil tussen gewone iPhones en Pro-modellen wordt sowieso groter, ook bijvoorbeeld op het gebied van welke chips er worden gebruikt. Aangezien de iPhone 14 nogal duur schijnt te worden, zul je dus flink wat over moeten hebben voor een always on display.

Populair Nieuws