‘Nieuwste iPhone-chip voortaan alleen voor Pro-modellen’

News
woensdag, 06 juli 2022 om 10:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Met elke nieuwe iPhone generatie geeft Apple haar smartphones een betere processor. Maar daar zou volgens analist Ming-Chi Kuo verandering in komen. Vanaf de iPhone 14 zullen de meeste modellen het met een chip van de vorige generatie moeten doen.
Al een aantal maanden geleden werd door analisten, waaronder Ming-Chi Kuo, beweerd dat de iPhone 14 Pro de enige telefoon in de nieuwe generatie zou zijn met een A16-chip. De normale telefoons, instapmodellen en de middenklasse moesten het doen met een A15, die ook al in de iPhone 13 is te vinden. Het was wel mogelijk dat die chip voor de nieuwe generatie iets verbeterd zou zijn.
Aanvankelijk kon het als uitzondering gezien worden, bijvoorbeeld als gevolg van het chiptekort. Maar Ming-Chi Kuo beweert nu dat de nieuwste chip in alle volgende iPhone generaties exclusief zal zijn aan de duurste varianten. Hij verwacht dan ook dat er meer iPhones in die klasse verkocht zullen worden dan eerst.
Het verschil tussen de iPhone 14 Pro en goedkopere modellen wordt zo namelijk steeds groter. Voorheen hadden Pro-modellen al wat extra features, nu worden ze ook nog eens krachtiger dan de goedkopere telefoons. Hoe meer mensen zo verleid kunnen worden tot het kopen van de duurste iPhone, hoe meer omzet Apple draait.

iPhone 14 zou behoorlijk duur worden

Apple kon sowieso al een flinke omzet verwachten met de nieuwe iPhones. Als we recente geruchten mogen geloven wordt de iPhone 14 namelijk de duurste iPhone ooit. Naast de iPhone komt Apple dit najaar overigens met een heleboel andere nieuwe hardware.