Oeps: EA toont pijnlijke fout in FIFA 23 trailer

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 13:47
mbappe lores wm 16x9f1658326285
EA heeft met trots deze week een FIFA 23 trailer getoond, met daarin de eerste bewegende beelden van de game. Er zat alleen ook een pijnlijke fout in de video.
Tegenwoordig is het niet vreemd om bugs in games te zien. Des te ingewikkelder en geavanceerder games worden, des de groter de kans immers is dat er een rare bug of glitch in sluipt.
Het is allemaal wel een beetje beschamend wanneer een opvallende bug in officiële beelden wordt gedeeld. Dat is nu het geval met de FIFA 23 trailer die deze week is uitgekomen. Het is fans namelijk opgevallen dat er op 3:06 twee spelers op het veld staan die samengesmolten zijn in een T-Pose - de houding die een personage aanneemt wanneer er geen animaties worden ingeladen.
Het maakt het nog een stukje pijnlijker door het commentaar dat op dat moment te horen is. De stem vertelt namelijk over de verbeteringen aan FIFA 23, waardoor de game nog meer zal aanvoelen als 'real world football'. Het is te hopen dat je teamgenoot niet op zondagmiddag in een T-Pose op het veld staat.

Zorgen over FIFA 23

De bug die in de trailer te zien is, zorgt ook voor zorgen bij fans van de reeks. Het duurt immers niet meer zo lang voordat FIFA 23 uitkomt, op 30 september om precies te zijn, en het gaat hier ook nog eens om een trailer die is goedgekeurd.
Games van EA hebben in het verleden bovendien wel vaker last gehad van veel bugs bij lancering. Denk bijvoorbeeld aan de slechte launch van Battlefield 2042 en ook FIFA 22 had behoorlijk wat bugs die gefixt moesten worden.