iPhone 14 release trapt najaar vol nieuwe Apple hardware af

News
maandag, 27 juni 2022 om 10:00
applef1623141517
Apple gaat een scala aan drukke maanden tegemoet. Het gigantische techbedrijf heeft een hele rits aan nieuwe hardware op de planning staan. Het begint allemaal met de nieuwe iPhone 14 release die verwacht wordt in september. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Bloomberg.
De iPhone 14 release trapt een druk najaar af voor Apple, want het Amerikaanse bedrijf heeft nog veel meer nieuwe hardware op de planning het komende halfjaar. Zo moet een nieuwe generatie iPads verschijnen, staan drie nieuwe Apple Watches op de planning en komen er upgrades aan voor Macs, AirPods Pro en een nieuwe HomePod. Om af te sluiten heeft Apple ook nog een verbeterd Apple TV-model in de maak.

iPhone 14 release trapt het najaar af

Het najaar aan nieuwe Apple hardware wordt afgetrapt met de iPhone 14 release. Daarvan zouden in totaal vier modellen moeten verschijnen. Specifiek zijn het de Pro-modellen van de iPhone 14 die als enige genieten van een gloednieuwe A16-chip en een nieuwe feature in de vorm van een always-on display.
De notch wordt daarnaast ingeruild voor een pilvorminge punchhole voor Face-ID met de nieuwe iPhones. De normale iPhone 14-lijn blijft de A15-chip houden die ook al in de iPhone 13 te vinden is. Ook verdwijnt het mini-model. In plaats daarvan komt een 6,7 inch model op de markt.
ipad gen 9 reviewf1634308854

Ook nieuwe iPads en Apple Watches op de planning

Apple wil naast de iPhone 14 release ook nieuwe iPads uitbrengen. Deze zouden voorzien worden van de nieuwe M2-chip en verschijnen in 11 inch en 12,9 inch iPad Pro modellen. Ook staat een grotere iPad op de planning van 14 tot 15 inch die in binnen twee jaar moet verschijnen.
Verder wil Apple drie nieuwe smartwatches uitbrengen. Deze komen in de vorm van de Watch Series 8, een nieuw SE-model en een compleet nieuwe lijn. Het betreft een meer robuste Watch die voor extremere sporters geschikt is. Deze zouden voorzien worden van de S8 chip, maar die zit qua performance gelijk aan de S7 en S6-chips.
macbookf1649931922

Nieuwe Macs en Macbooks onderweg

Een ander groot aandachtspunt voor Apple komt in de vorm van Macs en Macbooks. Er komen namelijk nog tal van nieuwe producten die voorzien worden van de M2-chip die eerder dit jaar lanceerde. Zo komt er een M2 Mac Mini en lijken twee nieuwe versies van de MacBooks aanstaande te zijn.
Er komen namelijk nieuwe MacBook Pro's die voorzien worden van M2 Pro en M2 Max chips. Daarbovenop zou Apple ook bezig zijn met een M2 Ultra en een M2 Extreme Mac Pro. Opvallend is dat Apple achter de schermen blijkbaar ook al werkt aan een M3-chip die volgend jaar al moet verschijnen in een nieuwe MacBook Air-generatie.
Afsluitend wil Apple een verbeterde HomePod op de markt brengen die qua grootte vergelijkbaar is, maar met een verbeterd display komt en een multi-touch functie. De AirPods Pro krijgen een vergelijkbare upgrade waarbij vooral het geluid beter moet worden.