‘iOS 16 verklapt een iPhone 14 feature’

News
donderdag, 09 juni 2022 om 10:00
iphone 13 pro familyf1632137276
Onlangs is iOS 16 onthuld tijdens Apple’s jaarlijkse WWDC-event. De volledige versie van het nieuwe besturingssysteem moet nog verschijnen, maar de bèta is al beschikbaar. In de code van deze bèta is nu bewijs gevonden voor een nieuwe feature van de iPhone 14.
Het lijkt erop dat de iPhone 14 een always-on display krijgt. Met zo’n display kan bepaalde informatie, zoals de tijd en notificaties, altijd op het scherm van je telefoon worden weergegeven, ook als je hem niet gebruikt. Er gaan al langer geruchten dat de iPhone 14 zo’n scherm krijgt.
In iOS 16 zijn nu door 9to5Mac verschillende verwijzingen naar always-on functionaliteit gevonden. In principe zouden deze verwijzingen verband kunnen houden met de Apple Watch, die al een always-on display heeft. Maar verwijzingen naar always-on komen ook voor in delen van iOS die niet bestaan in WatchOS.

Krijgt de iPhone 14 een always-on display?

Always-on displays zijn al redelijk gebruikelijk in veel Android-vlaggenschepen. Apple heeft het tot dusver nog niet gedaan voor een iPhone, maar verschillende aspecten van het vernieuwde vergrendelscherm van iOS 16 zouden goed gebruik kunnen maken van zo’n scherm. Het lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk dat Apple nu ook overstag is.
Naar verwachting wordt de iPhone 14-lijn in september aangekondigd en liggen ze in de herfst in de winkel. Er zijn in de tussentijd nog veel meer geruchten over wat er allemaal verandert met deze nieuwe iPhone. De belangrijkste geruchten hebben we hier al eens voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws