Sony bereikt nieuwe mijlpaal met de PS5

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 13:22
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 gaat alweer richting zijn tweede verjaardag, terwijl de next-gen console moeilijk beschikbaar blijft. Toch heeft Sony nu wel een nieuwe mijlpaal bereikt met de PS5.
Het is niet zo vreemd dat er tekorten zijn bij de lancering van een nieuwe console, dat hebben we al meer dan eens gezien. Maar dat het na ruim anderhalf jaar nog steeds een hele uitdaging is om een 'nieuwe' console te scoren, dat is wel iets nieuws.
Ondanks dat blijft Sony de PlayStation 5 wel regelmatig verkopen. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers die het Japanse bedrijf heeft gepresenteerd. De afgelopen drie maanden zijn er 2,4 miljoen PS5-exemplaren over de toonbank gegaan. Dat is een kleine stijging van het tweede kwartaal in 2021, toen er 2,3 consoles werden verkocht.
De bekendmaking van de cijfers betekent ook dat er een nieuwe mijlpaal is bereikt door Sony. De PS5 is nu namelijk meer dan 20 miljoen keer verkocht, 21,7 miljoen keer om precies te zijn. Daarmee komt de next-gen console alleen nog lang niet in de buurt van de PlayStation 4. De voorganger is namelijk maar liefst 117 miljoen keer verkocht. De PS2 houdt nog steeds het record in handen, met 155 miljoen sales wereldwijd.

Flinke daling voor game-divisie van Sony

Ondanks dat de PlayStation 5 vaak wordt verkocht, gaat het dit jaar nog niet heel lekker van de game-divisie van Sony. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar boekt de uitgever namelijk 11,7 procent minder omzet. Volgens Sony komt dat door de daling in verkoop van first en third party games, evenals minder DLC die wordt verkocht.
Sony is overigens niet het enige bedrijf die daar last van heeft. Microsoft heeft eerder bij de presentatie van de eigen kwartaalcijfers ook aangegeven dat er minder games worden verkocht. De Amerikaanse uitgever denkt dat het aan het opheffen van de coronarestricties ligt, waardoor meer mensen weer naar buiten gaan.