Tears of the Kingdom brengt Nintendo recordwinst

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 11:00
tears of the kingdomf1683724951
Het was vrij snel duidelijk dat Nintendo met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een grote hit in handen had. De game verkocht in maar drie dagen 10 miljoen exemplaren. Nieuwe cijfers maken nu nog meer duidelijk wat voor succes de game is.
Het eerste kwartaal van het belastingjaar zit erop en de resultaten van Nintendo liegen er niet om. Het bedrijf meldt dat er in het afgelopen kwartaal meer software is verkocht dan in elk ander eerste kwartaal sinds de lancering van de Switch (via VGC). Er is ruim 185 miljard yen winst gemaakt, wat een record is voor een eerste kwartaal en bovendien meer dan in de periode dat de combinatie van Animal Crossing: New Horizons en COVID-lockdowns de winst flink opdreef.
Die enorme winst lijkt vooral te danken aan Tears of the Kingdom. De game was eind juni al meer dan 18 miljoen keer verkocht. Een gevolg daarvan is ook dat de verkoop van Switch hardware in de lift zit.
De console is in de afgelopen maanden namelijk 3,91 miljoen keer verkocht. Dat is 13,9 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2022. De meeste daarvan waren OLED-versies en de Tears of the Kingdom-editie had een een groot aandeel.

Tears of the Kingdom trekt ook nieuwe spelers

Nintendo laat ook weten dat Tears of the Kingdom in zijn eentje verantwoordelijk is voor de helft van alle first-party softwareverkopen dit jaar. De meeste mensen die de game kopen zijn logischerwijs spelers die Breath of the Wild hebben gespeeld. Maar Nintendo ziet ook een groeiend aantal spelers dat Tears of the Kingdom koopt zonder de eerdere game te spelen.