‘Nintendo komt dit jaar nog met Zelda-verrassing’

News
woensdag, 19 juli 2023 om 15:30
tears of the kingdom 3f1663165744
Dankzij de onthulling van twee Mario-games is het najaar voor de Switch niet meer zo leeg als het lange tijd leek. Maar tjokvol is het ook weer niet. Nu wordt beweerd dat Nintendo dit jaar nog een keer gaat verrassen met Zelda.
Tears of the Kingdom is een vrij grote game en de kans is dus best aanwezig dat veel Zelda-fans voor dit jaar al dik tevreden zijn. Maar volgens Jeff Grubb gaat Nintendo het dit jaar niet bij Tears of the Kingdom laten als het om Zelda gaat. Dat laat hij weten in de Last of the Nintendogs podcast.
Een Tears of the Kingdom DLC lijkt misschien logisch, maar volgens Grubb heeft het nieuwe Zelda-project niets met Tears of the Kingdom te maken. Grubb gaat er niet op in wat het wel is, maar er zijn verschillende opties. Een spin-off als Hyrule Warriors of Cadence of Hyrule zou bijvoorbeeld goed kunnen.

Tears of the Kingdom niet de enige Switch Zelda in 2023?

Daarnaast heeft Grubb in het verleden herhaaldelijk beweerd dat The Wind Waker en Twilight Princess naar de Switch zouden komen. Dat kwam er steeds niet van, maar aangezien Nintendo games soms een poosje op de plank laat liggen, kan het zijn dat deze ports al die tijd wel hebben bestaan. Wellicht begint de tijd om ports die voor Switch zijn ontwikkeld een beetje te dringen met de Switch 2 aan de horizon.
Als het hier dan eindelijk gaat om de remasters van The Wind Waker en Twilight Princess, begint 2023 een gouden jaar te worden voor GameCube klassiekers. Onlangs verscheen bijvoorbeeld Pikmin 1+2 voor de Switch, nadat eerder dit jaar Metroid Prime Remastered uit de lucht kwam vallen. Verder beweert Jeff Grubb dat de remaster van Metroid Prime 2 voor de deur staat.