Twee Zelda-games nu op Switch beschikbaar

News
donderdag, 27 juli 2023 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
Tears of the Kingdom is best groot, maar na ruim twee maanden is de kans toch wel aanwezig dat je er (voorlopig) mee klaar bent. Maar voor wie alsnog geen genoeg heeft van Zelda is er nu goed nieuws. Twee klassiekers zijn nu te spelen op de Switch.
Er zijn al aardig wat Zelda-games beschikbaar op de Switch, maar meer keuze is zeker niet slecht. Die keuze wordt vandaag uitgebreid met maar liefst twee games. Het gaat om de Game Boy Color-klassiekers Oracle of Ages en Oracle of Seasons, die nu te spelen zijn via Nintendo Switch Online.
De titels van deze games doen misschien vermoeden dat is een Pokémon-achtig duo is van twee nagenoeg dezelfde games met kleine verschillen. Maar niets is minder waar: beide games hebben hun eigen verhaal en een eigen wereld om te verkennen.

Hoe werken Zelda: Oracle of Ages en Oracle of Seasons?

Toch horen de games bij elkaar: wanneer je er één uitspeelt krijg je een code die je kunt invullen wanneer je een save start in de andere. Zo worden de games gelinkt, wat het verhaal van de tweede game die je speelt iets verandert en een nieuw einde geeft. Ook kun je nog meer codes uitwisselen tussen de twee games om sterker te worden dan mogelijk is wanneer je er maar één speelt.
Het is overigens mogelijk dat er nog meer Zelda komt dit jaar. Jeff Grubb liet onlangs weten dat hij nog een Zelda-verrassing verwacht in 2023. Het zou kunnen dat hij deze twee games mee bedoelde, maar aan de andere kant zei hij ook dat het “later dit jaar” zou zijn, terwijl deze aankondiging best snel na Grubbs uitspraken komt.