YouTube gaat Netflix achterna met games

News
dinsdag, 28 november 2023 om 12:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Netflix is niet meer het enige videoplatform dat daarnaast games aanbiedt. Gebruikers van YouTube kunnen nu namelijk ook games spelen in de app.
De laatste tijd is er veel aan het veranderen bij YouTube. Het videoplatform is hard aan het ingrijpen als het aankomt op adblockers, door te detecteren op gebruikers die aan hebben staan. Dat gaat volgens een privacy-expert alleen wel in tegen de privacywet in de EU. Ondanks dat hebben veel gebruikers nu hun adblocker verwijderd of uitgezet op YouTube.
De maatregel lijkt een poging te zijn om meer mensen te laten abonneren op YouTube Premium, waarmee je geen advertenties meer te zien krijgt op het platform. Het abonnement biedt daarnaast ook andere voordelen, waar nu een opvallende erbij is gekomen.
Volgens Droid-Life heeft YouTube namelijk notificaties gestuurd naar Premium-gebruikers om ze in te lichten op de ‘Playables’. Dat zijn games die te spelen zijn in de app van YouTube en waar je ook niks voor hoeft te downloaden.

Wat voor soort games biedt YouTube aan?

Verwacht geen grote games bij Playables. Het is een collectie van 37 kleine games die vergelijkbaar zijn met mobile games die je kan halen uit de Play Store. Zo kan je onder andere aan de slag met Angry Birds Showdown, Brain Out en The Daily Crossword.
Het toevoegen van de games is wel opvallend. YouTube gaat daarmee namelijk achter Netflix aan, dat in 2021 heeft aangekondigd met games te komen en daarin ook flink investeert. Zo heeft de streamingdienst zelfs een studio opgericht dat AAA-games moet gaan ontwikkelen.