Netflix werkt nu ook aan 'AAA PC game'

News
woensdag, 23 november 2022 om 17:00
pexels cottonbro 5082567f1632941190
Netflix is recent ook bezig in de wereld van games. Tot nu toe waren dat vooral mobile games, maar de streamingdienst werkt nu ook aan een ‘AAA PC game’.
Het wordt erg druk op de streamingmarkt, waardoor Netflix ook kijkt naar andere mogelijkheden om abonnees aan te trekken en geld te verdienen. Aangezien gaming steeds populairder wordt, heeft het bedrijf besloten om daar in te investeren. Dat zijn tot nu toe steeds mobile games geweest, die ook via de app te spelen zijn.
Netflix heeft nu alleen ook grotere plannen voor ogen. Dat blijkt uit een vacature voor verschillende rollen bij de nieuwe Los Angeles studio van Netflix, gespot door Mobilegamer.biz. Er wordt bij de studio namelijk gezocht naar een game director, art director en technical director om te werken aan een ‘AAA PC game’.
Veel details zijn er verder niet bekend over de game. Netflix is op zoek naar een ‘creatieve leider’ om ‘één van Netflix eerste generatie van intern ontwikkelde originele games te leiden’. Dat suggereert dat er ook nog meer grote games aan zitten te komen van Netflix.

Netflix series van games

Netflix werkt niet alleen aan games, er zijn ook veel series en films in ontwikkeling die gebaseerd zijn op populaire games. Zo is er recent nog aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een film en serie van Gears of War in samenwerking met ontwikkelaar The Coalition. Ook heeft de animatieserie Dragon Age Absolution een trailer en releasedatum gekregen.