YouTube biedt sommige gebruikers nu ook games

News
woensdag, 06 september 2023 om 18:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
YouTube is door de jaren heen een aantal keer flink veranderd, maar de kern van het platform is altijd hetzelfde gebleven. De content op de site is altijd video geweest. Maar nu komt YouTube ook met games, iets dat niet al te lang geleden al uitlekte.
Sommige YouTube-gebruikers kunnen sinds kort games spelen op YouTube. Daarmee bedoelen we niet dat je Let’s Play-video’s kunt uploaden of gameplay kunt streamen: dat was al tijden mogelijk. De kijker kan nu tussen alle video’s games aantreffen die te spelen zijn op YouTube.
YouTube noemt deze games Playables en ze zijn op dit moment nog beperkt beschikbaar. Gebruikers die meedoen aan de test merken dat aan een Playables-sectie op de home-pagina van de website of app. Alleen deelnemende gerbruikers weten precies welke games er allemaal worden aangeboden, maar 9to5Google benoemt de game Stack Bounce, een redelijk eenvoudige game waarin je ringen breekt met een balletje.
Het is niet bekend of en wanneer YouTube dit naar alle gebruikers uit wil rollen. Als de test een succes is, kan het zijn dat iedereen straks kan gamen op YouTube. Voorlopig is het even afwachten wat er gebeurt.

Ook Netflix duikt in games

YouTube’s nieuwe games doen enigszins denken aan het feit dat je tegenwoordig ook kan gamen via Netflix. Daar zijn de games ook vaak eenvoudig, maar er zijn plannen voor grotere projecten. Als dat ook de bedoeling is met games op YouTube, kan het gezien worden als een nieuwe poging van Google om een serieuze speler in gaming te worden, nadat Stadia flopte.