“Android gebruikers overwegen iPhone 15 door USB-C”

News
woensdag, 06 september 2023 om 17:00
iPhone en Anroid hebben allebei zo hun voor- en nadelen, maar vaak zijn gebruikers loyaal aan de één of de ander. Maar het lijkt erop dat veel Android-gebruiker de iPhone 15 zouden overwegen. Dat heeft alles te maken met één nieuwe feature.
Uit onderzoek van het bedrijf SellCell blijkt dat een specifieke iPhone 15 feature Android-gebruikers aan het denken zet. Na jaren vastgehouden te hebben aan de Lightning-poort lijkt het er namelijk op dat Apple overstapt op een USB-C oplader. Dat blijkt voor de nodige Android-gebruikers een verleidelijke feature.
SellCell heeft meer dan 1000 iPhone-gebruikers en evenveel Android-gebruikers ondervraagd over de kwestie. Niet geheel onverwacht zei 63 procent van de iPhone gebruikers dat de overstap naar USB-C hun beslissing om te upgraden naar de iPhone 15 beïnvloedde. Van die mensen zei 37 procent dat ze de overstap zouden maken omdat ze dan dezelfde oplader konden gebruiken voor de iPhone, MacBook en iPad.
Van de Android-gebruikers zei maar liefst 44 procent dat ze mogelijk een iPhone zouden kopen als hij inderdaad USB-C krijgt. Compatibiliteit met opladers van andere merken is een grote reden dat de iPhone voor deze gebruikers ineens als optie werd gezien. Ondanks alles verwacht 66 procent van de Android-gebruikers geen iPhone 15 te kopen.

Snel zekerheid over USB-C op iPhone 15

Nieuwe EU-wetgeving gaat Apple verplichten om USB-C te gebruiken voor de iPhone, maar de iPhone 15 komt uit voordat die wet ingaat. Toch blijkt al geruime tijd uit leaks, waaronder afbeeldingen van de telefoon, dat de iPhone 15 USB-C krijgt. Echte duidelijkheid hebben we volgende week, wanneer Apple de nieuwe iPhone eindelijk onthult.