‘Google duikt opnieuw in cloud gaming’

News
maandag, 26 juni 2023 om 11:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Het is alweer een paar maanden geleden dat Google Stadia ermeer stopte. De dienst wist niet zoveel publiek te trekken als Google had gehoopt. Maar nu zou het bedrijf weer een poging doen iets van Cloud Gaming te maken, dit keer via YouTube.
Het kan gezegd worden dat Google Stadia is geflopt. Google moest dat zelfs toegeven toen het besloot om de stekker begin dit jaar uit de dienst te trekken. Maar het bedrijf liet toen ook al weten niet klaar te zijn met cloud gaming. Nu zouden er plannen zijn om van YouTube een cloud gaming platform te maken.
The Wall Street Journal meldt dat er bij Google een interne e-mail is verstuurd over zogenmaande “Playables” op YouTube (via VGC). Hiermee kunnen gebruikers games spelen via het video-platform. Het is nog onduidelijk of deze Playables dezelfde technologie gebruiken als Stadia.

Wat voor games komen er op YouTube?

Het is ook onbekend wat voor games je precies kunt verwachten van YouTube Playables. Het kan zijn dat het relatief eenvoudige games zijn, zoals momenteel ook het geval is bij de games van Netflix. Veel daarvan zijn simpele mobile games.
Maar Netflix heeft ook grotere projecten: het platform werkt zelfs aan een AAA-titel voor abonnees. Google kan er ook voor kiezen om grotere games aan te bieden via YouTube. Meer duidelijkheid zal waarschijnlijk volgen als en wanneer deze feature wordt aangekondigd.