Xbox wil niet zeggen of The Elder Scrolls 6 exclusive wordt

News
vrijdag, 08 september 2023 om 11:00
elder scrolls 6f1600771030
Nu Starfield uit is heeft Bethesda de handen vrij om aan The Elder Scrolls 6 te werken. Dat wordt dan ook gedaan, al duurt het nog wel even voor de game verschijnt. Phil Spencer wil zelfs nog niet zeggen of de game een Xbox exclusive wordt.
Naar aanleiding van de release van Starfield zijn er veel interviews met mensen als Todd Howard en Phil Spencer. Ook Bloomberg ging in gesprek met de makers van de game. Daarbij kwam ook het volgende Bethesda-project, The Elder Scrolls 6 even aan bod en de grote vraag was of die game net als Starfield een Xbox exclusive zou worden.
Phil Spencer leek daar alleen geen ja of nee op te willen zeggen. Volgens de Xbox-baas wordt het per game bekeken op welke platforms een game gaat verschijnen. Spencer kwam ook weer met zijn inmiddels bekende praatje dat Xbox zoveel mogelijk games voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar wil maken, bijvoorbeeld via PC en cloud gaming.
Todd Howard heeft eerder aangegeven dat hij het prettig vond dat Starfield alleen voor Xbox gemaakt werd. Als die keuze financieel ook goed uitpakt lijkt het dus waarschijnlijk dat The Elder Scrolls voortaan ook exclusive is. Aan de andere kant duurt het waarschijnlijk lang genoeg voor The Elder Scrolls 6 daadwerkelijk uitkomt dat de positie van Xbox in de industrie heel anders kan zijn.

Starfield meteen enorm populair

Momenteel ziet het er niet naar uit dat de Xbox-exclusiviteit een probleem is voor Starfield. De game was in Early Access meteen al enorm populair en bij de officiële release waren er alleen maar nog meer spelers. Wij waren ook te spreken over de game en gaven hem in de review een nette 8.