Starfield al enorm populair voor officiële release

News
maandag, 04 september 2023 om 12:00
starfield planetf1693410421
De officiële releasedatum van Starfield is op 6 september, maar spelers die de Premium Edition hebben gepre-ordered kunnen al eerder met de game aan de slag. Ondanks dat de RPG nog niet officieel uit is, is de game nu al enorm populair.
Fans hebben een lange tijd moeten wachten op een nieuwe singleplayer RPG van Bethesda. De laatste was namelijk Fallout 4 uit 2015. Sindsdien hebben spelers zich bezig moeten houden met de oudere games van de studio, inclusief de enorme hoeveelheid mods die ervoor zijn gemaakt.
Nu Starfield bijna officieel is gelanceerd, kunnen veel spelers niet meer langer wachten. Door de Premium Edition of Constellation Edition te bestellen was het namelijk mogelijk om een paar dagen eerder met de game aan de slag te gaan, op 1 september om precies te zijn.
Dat veel mensen stonden te popelen om het nieuwe avontuur te beginnen, komt goed naar voren uit de cijfers op SteamDB. Daaruit blijkt dat in de eerste twee uur na de early access release al ruim 234.000 spelers de game gelijktijdig aan het spelen waren. In de tussentijd is de piek tijdens het weekend nog eens gestegen naar 245.183 spelers.
Dat aantal is zonder spelers op de Xbox Series X/S en de Windows Store-versie van Starfield. Het gaat alleen om spelers die de duurdere versies van Starfield in de pre-order hebben gezet op Steam. Ter vergelijking: het grootste aantal concurrent players dat The Elder Scrolls V: Skyrim ooit heeft weten te bereiken op Steam, is 287.411 spelers.

Starfield modders druk bezig

Niet alleen de spelers zijn meteen aan de slag gegaan met Starfield, ook de modders hebben al veel resultaten laten zien. Zo kunnen spelers op PC DLSS toevoegen in plaats van FSR, om de performance van Starfield te verbeteren. Daarnaast zijn er ook mods om de HUD aan te passen, de mogelijkheid om de FOV te veranderen en - hoe kan het ook anders - mods die alleen voor volwassenen bedoeld zijn.