Starfield speler test physics met 20.000 aardappelen

News
woensdag, 06 september 2023 om 14:00
starfield artworkf1683633013
Eén speler is in Starfield erg ver gegaan om de physics in de game te testen. Namelijk door 20.000 aardappelen in zijn ruimteschip te proppen.
Games worden steeds realistischer. Waar we vroeger nog enthousiast werden van een grove versie van lip-sync, nemen we anno 2023 niet meer genoeg met minder dan nagenoeg levensechte effecten. En spelers gaan bovendien erg ver om alle systemen tot het uiterste te drijven.
Reddit-gebruiker Moozipan is bijvoorbeeld op zoek geweest naar een flinke voorraad aan aardappelen in Starfield. Niet om zichzelf en de komende generaties in de ruimte te voeden, maar om de physics van de Creation Engine op de proef te stellen. Objecten kunnen in Starfield realistisch vallen, maar hoe gaat het in z’n werk als het 20.000 objecten zijn?
Het blijkt dat de Creation Engine dat ook goed af gaat. In een video laat Moozipan namelijk zien wat er gebeurt als je 20.000 aardappelen in je ruimteschip stopt en vervolgens de deur opent. De piepers rollen verrassend realistisch uit de deur en ze reageren ook zoals het hoort wanneer de deur vervolgens weer wordt gesloten. John Linneman van Digital Foundry noemt de physics zelfs ‘mind blowing’.

Zelf de physics in Starfield testen

Vanaf vandaag kunnen spelers wereldwijd zelf de systemen in Starfield aan de tand voelen. De nieuwe RPG van Bethesda is namelijk vandaag gelanceerd voor iedereen die de game heeft gekocht. Spelers die de Premium of Constellation Edition hadden gekocht konden al vijf dagen eerder met Starfield aan de slag.