Xbox Series X verkoop flink gedaald

News
woensdag, 26 april 2023 om 12:00
xbox series x xbox series sf1628074558
De verkoop van consoles zit sinds eind vorig jaar in de lift. Tenminste, dat is het geval voor de PS5. Met concurrent Xbox gaat het minder goed. De consoleverkoop is flink afgenomen en ook de totale omzet is minder.
Xbox Series X en PS5 zijn vanaf hun release moeilijk geweest om in handen te krijgen. Maar een verbeterde PS5 voorraad maakt nu dat de verkoop van die console gigantisch is gestegen. Xbox heeft wat dat betreft iets minder geluk, zo blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers.
In het afgelopen kwartaal zijn er 30 procent minder Xbox Series X en Series S consoles verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Microsoft meent dat komt doordat de Xbox, in tegenstelling tot de PS5, nu juist minder goed geleverd kan worden dan een jaar eerder. Hoewel de omzet van diensten als Game Pass iets gestegen is, is de totale omzet van Xbox alsnog zo’n 4 procent gedaald.
Er is niet alleen slecht nieuws voor Xbox: er zijn records gebroken in het aantal maandelijks actieve gebruikers en apparaten en er is bijna een miljard dollar verdiend aan abonnementen. Verder verwacht Microsoft in de komende periode weer groei, iets waar titels als Redfall, Starfield en Forza Motorsport ongetwijfeld aan bij zullen dragen. Als de overname van Acitvision Blizzard door mag gaan zal dat natuurlijk ook voor veel omzet zorgen.

‘Microsoft ontevreden over Xbox’

Er werd niet al te lang geleden beweerd dat Microsoft niet helemaal tevreden is over de gang van zaken bij Xbox. Er zou te weinig worden verdiend aan games, waarbij Hi-Fi Rush bij naam genoemd werd. Maar een Xbox-topman zei later juist dat die game een grote hit was, dus de problemen zijn mogelijk minder erg dan werd beweerd.

Populair Nieuws