'Microsoft wil Activision Blizzard overname doordrukken ondanks rechtszaak'

News
woensdag, 26 april 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard lijkt steeds meer werkelijkheid te worden. Naar verluidt is Microsoft van plan om de deal erdoorheen te drukken, ondanks een lopende rechtszaak met de FTC.
Steeds meer regulatoren keuren de overname van Activision Blizzard door Microsoft goed. Naar verluidt is het Britse CMA ook akkoord gegaan met de deal en de Europese Commissie komt in mei met een uitspraak, maar heeft eerder al positieve signalen gegeven. De enige grote partij die alleen nog dwars ligt is de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Sterker nog, de instantie is in december een rechtszaak gestart om de deal te blokkeren.
Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, is Microsoft van plan om de deal ‘door de strot van de FTC te drukken’. Dat meldt The New York Post. Als de goedkeuring van de Europese Commissie er is, dan wil Microsoft de deal snel sluiten voor 95 dollar per aandeel. De FTC wordt dan geforceerd om mee te gaan of drastische maatregelen tegen Microsoft te nemen.

Slimme samenwerkingen van Microsoft

Terwijl veel regulatoren hun vraagtekens hebben geplaatst toen de overname begin 2022 werd aangekondigd, heeft Microsoft een paar slimme deals gesloten om die vraagtekens weg te nemen. Door contracten te sluiten met Nintendo en clouddiensten voor Call of Duty, zou de grote franchise immers niet meer exclusief zijn voor Xbox consoles en de clouddienst van Microsoft.
De FTC heeft deze week juist een getuigenis van Nintendo geëist in de rechtszaak tegen Microsoft, om de details van de deal tussen de twee uitgevers op tafel te krijgen. Nintendo is niet van plan om te getuigen en stelt dat de FTC te laat is, aangezien de deadline om getuigen te dagvaarden al is verlopen.