Microsoft besteedt recordtijd aan grote Xbox game

News
vrijdag, 21 april 2023 om 11:30
xbox series xf1637772091
Het kan soms best lang duren voordat een game klaar is. Het is tegenwoordig niet zo gek om vier of vijf jaar te wachten, soms zelfs meer. Maar Microsoft heeft iets in ontwikkeling dat wel erg lang op zich gaat laten wachten, mogelijk wel tien jaar.
Er is veel gesteggel over de overname van Activision Blizzard door Microsoft en er lopen meerdere rechtszaken. Daarin worden ook hier en daar dingen onthuld die de betrokken partijen normaal gesproken waarschijnlijk liever voor zich zouden houden. De zaak die gamers tegen Microsoft hebben aangespannen heeft nu wat interessante dingen opgeleverd.
Journalist Stephen Totilo wijst bijvoorbeeld op een passage waarin er gesproken wordt van een game die misschien wel een decennium lang in ontwikkeling zal zijn. Het is niet duidelijk over welke game dat gaat: de titel en de franchise zijn weggelakt. Wel is te zien dat het om een nieuwe game in een bestaande reeks gaat.
We kunnen ook aannemen dat het een bekende reeks is. Als Microsoft een ontwikkelingscyclus van tien jaar anticipeert zal het waarschijnlijk niet om een minder bekende game gaan. Elke game kan door uitstel tegen de tien jaar in ontwikkeling zijn, maar het is geen tijd die een bedrijf incalculeert als er niet verwacht wordt dat de game enorm veel op gaat leveren.

Hoe lang is deze mysterieuze Xbox game al in ontwikkeling?

Dat er gepsroken wordt van een ontwikkling van tien jaar hoeft trouwens niet te betekenen dat we deze game pas over tien jaar mogen verwachten. Het kan best zijn dat een groot deel van deze ontwikkelingstijd al is verstreken. Als er goed gebruik is gemaakt van de tijd, lijkt het alsof Xbox-spelers iets hebben om naar uit te kijken.

Populair Nieuws