Microsoft: “Nieuwe Xbox game was juist grote hit”

News
maandag, 24 april 2023 om 16:00
hi fi rushf1674733624
Het is nog wel eens moeilijk te peilen hoe het eigenlijk gaat met Xbox. Microsoft maakt geen verkoopcijfers bekend van consoles en we weten ook niet hoeveel Game Pass oplevert. Er zijn geruchten dat het helemaal niet goed gaat met Xbox, maar die worden nu deels ontkracht.
Onlangs gingen er de nodige geruchten rond dat Microsoft niet te spreken is over de gang van zaken bij Xbox. Er zou te weinig worden verdiend en bovendien zit er veel te veel tijd tussen first-party titels. De nieuwste first-party game, Hi-Fi Rush, had volgens die geruchten veel minder opgeleverd dan Microsoft had gehoopt.
Maar dat wordt nu ontkracht door Xbox-topman Aaron Greenberg. De berichten over de tegenvallende prestaties hadden tot de nodige discussie geleid, waarbij Jez Corden van Windows Central zich op Twitter afvroeg of Xbox niet deels schuldig was aan het ‘falen’ van Hi-Fi Rush door de game nauwelijks te marketen en teveel nadruk te leggen op Game Pass. Greenberg laat in een reactie daarop weten dat Hi-Fi Rush juist “volgens alle maten en verwachtingen” een enorme hit was.

Hi-Fi Rush geen teleurstelling voor Xbox

De berichten over Hi-Fi Rush werden mogelijk ook groter gemaakt dan de bedoeling was. Jeff Grubb, die de berichten de wereld in hielp, heeft via Twitter laten weten dat het maar een klein deel was van een grotere discussie. Grubb had gehoord dat er minder geld aan de game verdiend was dan verwacht, maar geeft aan niet te weten hoe Microsoft succes meet. Hij wilde geen onrust zaaien bij fans van Hi-Fi Rush.
Hi-Fi Rush was alleen maar een voorbeeld van de situatie bij Xbox. Zelfs als het bedrijf tevreden is over de game en de opbrengsten, maakt dat nog niet dat Microsoft tevreden is over Xbox in het algemeen. Het zal niet voor niets zijn dat Microsoft eigenaar probeert te worden van één van de meest lucratieve game-franchises ter wereld.

Populair Nieuws