'Xbox moet flink snijden in het budget'

News
maandag, 06 februari 2023 om 15:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Naar verluidt komt Microsoft niet met een show op de E3 dit jaar, ondanks dat het bedrijf wel afreist naar Los Angeles in de zomer. Dat zou komen doordat Xbox flink moet snijden in het budget.
2022 is een uiteindelijk een teleurstellend jaar geweest voor Xbox, terwijl het er juist zo mooi uitzag. In januari kondigde het bedrijf de overname van Activision Blizzard aan en later zouden ook nog eens grote titels als Redfall en Starfield uitkomen. De deal is er alleen nog steeds niet doorheen en vrijwel alle grote games zijn uitgesteld naar 2023.
Dat lijkt nu ook gevolgen te hebben voor de mogelijkheden dit jaar. Vorige week kwam namelijk het gerucht naar buiten dat Microsoft, Sony en Nintendo de E3 zouden overslaan. Een reden daarvoor werd niet gegeven, maar volgens VGC heeft het bij Microsoft in ieder geval een duidelijke oorzaak.
Bronnen melden namelijk aan het medium dat Xbox een veel lager marketing budget heeft gekregen. Een verschijning van E3 wordt normaal betaald door dat gedeelte van het budget. Het is ook niet duidelijk wat voor show Microsoft gaat organiseren in de zomer, die eerder wel door het bedrijf is aangekondigd.

Ontslagen bij Microsoft

Door de tegenvallende cijfers is het marketingbudget van Xbox niet het enige waarin wordt gesneden door Microsoft. Microsoft heeft namelijk ook besloten om maar liefst 10.000 werknemers te ontslaan. Ook Bethesda en 343 Industries worden daardoor geraakt.
De ontwikkelaar van Halo Infinite raakt maar liefst 60 mensen kwijt, wat een flinke aderlating is voor een studio met op het hoogtepunt 450 personeelsleden. Volgens 343 Industries zal de Halo franchise wel gewoon bij de ontwikkelaar blijven.