EU geeft Microsoft een formele waarschuwing

News
maandag, 06 februari 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
We kennen het verhaal inmiddels wel: Microsoft wil Activision Blizzard overnemen, maar stuit op de nodige weerstand, met name van partijen die zich druk maken dat Call of Duty misschien een exclusive wordt. Ook de EU uit deze zorg nu. Er is, zoals verwacht, een officiële waarschuwing naar Microsoft gestuurd.
Veel overheden zijn niet zonder meer akkoord met Microsofts overname van Acitivision Blizzard, ter waarde van 69 miljard dollar. Volgens Politico heeft de EU nu een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de overname. Er is, zoals verwacht, een lijst met bezwaren naar Microsoft gestuurd.
De EU vindt de overname een risico, omdat Microsoft in de toekomst mogelijk een reden ziet om Call of Duty een Xbox Exclusive te maken. Dat zou concurrentie kunnen verminderen, met als gevolg hogere prijzen, mindere kwaliteit en minder innovatie in games. Uiteindelijk zouden consumenten daar de dupe van zijn.
Het is een bezwaar dat al geregeld voorbij is gekomen in het circus rond de overname. Microsoft laat steeds weten Call of Duty geen exclusive te willen maken. Ook laat het bedrijf aan Politico weten dat het aandachtig luistert naar de bezwaren van de Europese Commissie en er vertrouwen in heeft die bezwaren weg te kunnen nemen.

Mag Microsoft Activision Blizzard overnemen?

De EU is zeker niet de eerste met bezwaren rondom de overname van Activision Blizzard. In dit geval kan er in goed overleg mogelijk een oplossing gevonden worden, maar de Amerikaanse FTC wil streng optreden. Die heeft Microsoft voor de rechter gesleept en lijkt vooralsnog niet bereid tot een schikking.

Populair Nieuws