Dit zijn de gratis PS Plus Essential games voor februari 2023

Article
maandag, 06 februari 2023 om 15:00
destiny 2 crossplayf1613402238
De gratis games voor PS Plus Essential van februari 2023 zijn bekend. Wij nemen de games met je door en vertellen je wat je er van mag verwachten.
Het is weer eind van de maand en dat is een mooie tijd voor PS Plus abonnees. Sony heeft de gratis games voor februari 2023 bekendgemaakt en daar mogen we weer naar uitkijken! De games zullen dinsdag 7 februari beschikbaar komen, maar wij nemen ze nu alvast even door.
In februari kunnen PS Plus abonnees genieten van de volgende gratis PS Plus Essential games:

OlliOlli World

OlliOlli World is alweer het derde deel in deze zeer succesvolle serie van Roll7. Alles in de game draait om skateboarding en het uitvoeren van de meest bizarre tricks, bij voorkeur in combinatie met ramps en rails. Waren de eerste twee delen nog 2D, waarbij je al side-scrollend vooral als doel had het eindpunt van een level te halen zonder van je skateboard te vallen, in OlliOlli World skate je in 3D. Ook de grafische stijl is meteen helemaal anders: niet langer waad je je door pixelart levels, maar zijn de levels in een veel toegankelijker comic book tekenstijl uitgewerkt.
De snelheid in de levels is behouden en het behalen van levels is nog steeds enorm fun en voldoening gevend. In dit derde deel krijg je zelfs een heuse verhaallijn voorgeschoteld, je voert je trucs en jumps uit om de mystieke goden van het skateboarden te ontdekken, om daarmee Gnarvana te behalen. De wereld zit vol met missies en uitdagingen en onderweg maak je nieuwe vrienden en doe je nieuwe ervaringen op.

Mafia Definitive Edition

Mafia speelt zich af tijdens de jaren '30 van de vorige eeuw. De drooglegging is een feit en dat biedt voor de lokale maffia een uitstekende mogelijkheid om hun criminele netwerk uit te breiden. Als taxichauffeur met een gouden hart Tommy Angelo klim je op in de rangen van de maffia na een akkefietje waarbij je je meedogenloze kant kan laten zien. Tommy voelt zich al snel thuis in het wereldje van de georganiseerde misdaad en staat zijn mannetje in de wereld waarin niemand elkaar kan vertrouwen.
Deze Definitive Edition is een volledige remake van het origineel uit 2002. De game is grotendeels gelijk gebleven, maar heeft wel meer missies gekregen en uiteraard zijn de graphics up to date gebracht. In de Free Ride modus kan je vrij door Lost Heaven, de fictieve stad uit het spel, cruisen en zelfs kiezen voor een motor in plaats van een van de klassieke auto's. In deze modus kan je het hoofdverhaal links laten liggen, maar nog steeds wel zij-missies spelen. Wil je de game echt helemaal authentiek spelen, dan kan je zelfs de Noir optie aanzetten, dan speel je de game in klassieke zwart-wit kleuren.

Evil Dead: The Game

Gruwelijke demonen? Check. Brute wapens? Check. Bloed dat in karrenvrachten over het scherm heen gegooid wordt? Check. Evil Dead: The Game biedt alles wat je van een game gebaseerd op één van de meest iconische horrorfilms verwacht. Je speelt als Ash Williams en de andere bekende figuren uit de films die in een team van vier moeten zien te overleven in een door demonen overlopen wereld. Je gaat opzoek naar proviand en wapens en moet op zoek naar onderdelen om de breuk tussen de mensen- en demonenwereld te herstellen.
De game biedt zowel co-op- als PvP-plezier aan, dus het is voor spelers ook mogelijk om in de huis van de demonen te kruipen. De game biedt een uitgebreid leveling systeem, diverse mappen inclusief een cabin in the woods map die rechtstreeks uit de films komt. Spelers hebben de keuze uit wel 25 verschillende wapens, variërend van melee wapens tot geweren. Ook een kettingzaag mag uiteraard niet ontbreken.

Destiny 2: Beyond Light

Behoeft Destiny 2 nog toelichting? Dé FPS shooter van de generatie die al vijf jaar mee gaat en nog steeds enorm veel gespeeld wordt. En bovendien een bijzonder vloeiende en toegankelijke ervaring biedt. Sinds 2019 is de basisgame van Destiny 2 inclusief de eerste expansies al gratis te spelen, maar de daaropvolgende uitbreidingen waren gewoon nog betaalde content. Beyond Light is al de vijfde expansion die het begin van Year Four markeerde.
In deze uitbreiding worden de guardians op pad gestuurd op de bevroren planeet Europa, waar geheimen uit het verleden herontdekt moeten worden. Een vreemd personage genaamd Exo Stranger helpt je in de strijd tegen je vijand: Eramis, de Kell of Darkness.
Met deze uitbreiding ben je helemaal klaar voor de laatste twee uitbreidingen in deze saga. De in 2022 uitgekomen Witch Queen en de laatste expansie Light Fall, die binnenkort zal verschijnen.