‘Sony, Microsoft én Nintendo slaan E3 2023 over’

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 11:00
e3 2023f1664205612
Gamingbeurs E3 heeft een paar zware jaren achter de rug. Twee keer ging de beurs niet door, met tussendoor een E3 waarbij er veel verwarring was over een digitale component. Dit jaar zou de beurs groots terugkeren, maar het lijkt erop dat de drie belangrijkste partijen de beurs allemaal overslaan.
Volgens bronnen van IGN slaan Sony, Microsoft en Nintendo E3 2023 allemaal over. Voor Sony is dat niets nieuws: het bedrijf is sinds 2019 niet meer gesignaleerd op de beurs. Maar Nintendo en Microsoft waren tot nu toe trouwe deelnemers.
Het is niet uitgesloten dat we wel van de bedrijven gaan horen rond de tijd van E3. Microsoft heeft al aangekondigd deze zomer een fysiek evenement te houden in Los Angeles. Ook Nintendo kan makkelijk een Nintendo Direct houden rond die periode, maar beide bedrijven zouden geen aanwezigheid hebben op de werkelijke beursvloer van E3.

Waarom slaan de grote drie E3 over?

Geen van de drie game-giganten heeft een statement geleverd over waarom ze de beurs overslaan. Maar er lijken in de game-industrie enige frustraties te zijn met de organisatie van E3. De organisatie is vorig jaar overgedragen aan ReedPop, bekend van PAX, maar daarmee lijkt de onvrede over het evenement die al heerste niet weg te zijn.
ReedPop zou bijvoorbeeld pas eind vorig jaar contact op zijn gaan nemen met uitgevers. Er zou nu, met minder dan zes maanden te gaan voor de beurs wordt gehouden, nog steeds veel informatie ontbreken die uitgevers wel graag willen weten. Niemand zou als eerste “ja” willen zeggen tegen deze nieuwe vorm van E3.