Grote ontslagronde treft Bethesda, 343 Industries

News
donderdag, 19 januari 2023 om 13:00
Ontslagrondes bij grote bedrijven zijn niets nieuws. Het is alleen soms even de vraag welke takken van het bedrijf er zoal zijn getroffen. Een grote ontslagronde bij Microsoft treft nu bijvoorbeeld ook gamestudio’s.
Microsoft heeft besloten zo’n 10.000 mensen te ontslaan, wat volgens het bedrijf alles te maken heeft een stagnerende economische situatie. Op 220.000 werknemers die onder Microsoft vallen gaat het om zo’n 4,5 procent van de werknemers. Social media posts van voormalige werknemers en berichten van insiders bevestigen dat de gaming divisie van Microsoft ook getroffen wordt (via VGC).
Bij onder andere Bethesda en 343 Industries raken veel mensen hun baan kwijt. Met name Halo Infinite-maker 343 Industries wordt hard getroffen: daar zouden zo’n 60 mensen moeten vertrekken, voornamelijk bij de single-player kant van de studio. Het is een behoorlijke aderlating voor een studio die op zijn grootst 450 mensen telde.

Wie worden door Microsoft ontslagen?

Volgens een rapport van Business Insider probeert Microsoft waar mogelijk mensen te ontslaan die niet genoeg presteren. Onder normale omstandigheden zouden ze dan gecoacht worden, maar nu zijn ze kandidaat voor ontslag.
De ontslagronde kan mogelijk in verband worden gebracht met de overname van Activision Blizzard. De deal tussen de twee bedrijven is nog niet goedgekeurd, maar als hij door mag gaan, haalt Microsoft daarmee zo’n 9000 werknemers binnen. Een ontslagronde van 10.000 personen compenseert dat een beetje.