Xbox komt eindelijk weer met een fysieke show op E3

News
donderdag, 26 januari 2023 om 19:00
xbox series xf1637772091
De laatste jaren hebben we steeds genoegen moeten nemen met digitale shows voor beurzen. Maar voor de aankomende E3 gaat Xbox weer een fysieke show opvoeren in Los Angeles.
Microsoft heeft veel plannen als het aankomt op shows. Zo heeft de uitgever gisteren nog de Xbox Developer Direct georganiseerd, waarbij ontwikkelaars de tijd en ruimte kregen om uitgebreid over hun games te praten. Zo kregen we onder andere de releasedatum van Redfall te horen en werd er een nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls Online getoond.
Maar daar blijft het niet bij op het gebied van evenementen. Binnenkort wordt er namelijk nog een speciaal event voor Starfield georganiseerd, waarvan de laatste geruchten zijn dat die in maart plaatsvindt. En dan is er natuurlijk nog de grote gamebeurs in juni.
Microsoft noemt de E3 niet bij naam, maar het lijkt er sterk op dat de uitgever een fysieke show organiseert voor de Electronic Entertainment Expo. In een blogpost waarin teruggeblikt worden op de Developer Direct, verklapt Microsoft namelijk dat ze uitkijken naar ‘de terugkeer naar Los Angeles voor de jaarlijkse showcase deze zomer’.

E3 in een nieuw jasje

De laatste jaren werd de E3 geannuleerd door het coronavirus. De gamebeurs kampt daarnaast al langere tijd met een teruglopend aantal bezoekers en interesse. Om er weer een spektakel van te maken, zal de E3 dit jaar daarom in een nieuw jasje worden gestoken.
Om te zorgen dat het een succes wordt, heeft de organisatie de hulp ingeroepen van ReedPop. Dat bedrijf is voornamelijk bekend als de organisator van PAX en ComicCon, twee beurzen die enorm groot zijn geworden. Hoe de nieuwe E3 er precies uit zal zien, dat is nog even afwachten.