Xbox Cloud Gaming krijgt upgrade naar Xbox Series X servers

News
woensdag, 23 juni 2021 om 17:00
xboxf1625226596
Alhoewel Microsoft hier nog niks duidelijk over bevestigd heeft, lijkt het erop dat Xbox Cloud Gaming een upgrade krijgt naar de nieuwste en krachtigste Xbox Series X servers. Eerder draaide Cloud nog op de One S servers die tijdens de lancering werden geïntroduceerd. Nu wordt dat vervangen door de upgrade naar de krachtigste console Series X.
Meerdere mensen hebben gemerkt dat de Xbox One S servers op de Cloud Gaming streamingdienst vervangen worden door die van de Series X. Dit is de meest recente console van het bedrijf en ook gelijk de meest krachtige. Het is dan ook niet zo gek dat de ‘oudere’ servers van Cloud worden vervangen door de next-gen servers.
Door de upgrade van de servers op Xbox Cloud Gaming zien gebruikers een verbetering in resolutie, betere performance en meerdere opties in graphics dan dat je had bij de One S servers. Zo merkt Klobrille op Twitter dat Rainbow Six: Siege nu op 120 FPS gespeeld kan worden door de nieuwste servers van Xbox Series X. Dit kon niet met de oude servers van de One S. Hierbij zegt de gebruiker op Twitter dat het geweldig voelt om in deze nieuwe servers te spelen. Ook geeft Sephamus op Twitter aan dat laadtijd tien keer beter is geworden.

Wat is Xbox Cloud Gaming?

Cloud Gaming is een streamingdienst waar je diverse games kan spelen op servers in de datacenters van Microsoft. Met behulp van deze dienst is het voor spelers niet meer nodig om een krachtige PC of console aan te schaffen. Hierdoor is de upgrade naar Series X servers een waar welkom, doordat de ervaring hiermee alleen maar beter wordt gemaakt.
Alhoewel al veel Cloud-gebruikers de upgrade naar de Xbox Series X servers tevoorschijn zien komen, heeft Microsoft niet bevestigd of de officiële lancering van deze upgrade vandaag start. Wel heeft een woordvoerder van Microsoft aan IGN laten weten dat het bedrijf constant werkt aan nieuwe updates en dat er binnenkort meer gemeld zal worden over 'upgrades aan de Microsoft datacenters'.