Xbox Game Pass en Cloud Gaming worden flink uitgebreid

  De Xbox-ervaring gaat een stuk uitgebreider worden dan dat het al is. Microsoft laat zo weten dat de cloudgamingservers worden geüpdatet en dat er ook tv’s komen die klaar zijn voor Xbox Cloud Gaming. Ook meldt het bedrijf bezig te zijn om elk kwartaal een nieuwe first-party game te brengen in de Xbox Game Pass.

  Hoewel Xbox altijd de focus blijft houden op de consoles en dat deze in huis worden gebruikt, is Microsoft altijd bezig met het zoeken naar nieuwe kansen. Nu ook weer is er een plan gemaakt om Xbox Cloud Gaming in TV’s in te bouwen, zodat (mochten spelers dit willen) er gelijk vanaf de televisie zelf gespeeld kan worden.

  Niet alleen hier blijft het bij, maar ook de servers van het cloudgamen worden flink op de schop gegooid. Er zijn namelijk een aantal tests plaats aan het vinden om cloud gaming te laten draaien op Xbox Series X consoles, in plaats van Xbox One S consoles. Ook de browserversie van Xbox Cloud Gaming gaat binnenkort uitkomen waarmee leden van Xbox Game Pass Ultimate op Chrome, Edge of Safari kunnen genieten van hun favoriete games.

  Meer Xbox first-party games op de planning

  Xbox is ook nog eens flink bezig met het uitbreiden van haar game studios en de games die er gemaakt worden. Met E3 om de hoek mogen we flink wat nieuwe aankondigingen verwachten, maar er is in het bogpost ook vermeld dat Xbox elk kwartaal een nieuwe first-party titel wil uitbrengen op Xbox Game Pass.

  Dat is niet niks en het gaat ook echt nog wel enige tijd duren voordat we alles werkelijk te zien krijgen. Er is ook kort gesproken over een nieuwe abonnementsoptie van Xbox Game Pass, maar niets duidelijk gemaakt over wat dit precies inhoudt. Mogelijk krijgen we over alles meer informatie tijdens E3, maar dat is nog even afwachten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.