Top 10 beste E3 2021 PC games - Toppers voor de PC!

Article
zaterdag, 19 juni 2021 om 17:00
e3 2021 games verwachtingen5f1622649894
Tijdens E3 2021 hebben we een tsunami aan games voorbij zien komen, waarvan er verrassend veel ook op PC uitkomen. Dit zijn de top 10 beste PC games die op de E3 getoond zijn!

Rainbow Six Extraction

Tijdens de Ubisoft Forward presentatie op E3 2021 werd er geopend met Rainbow Six Extraction. Deze game kennen we al een stuk langer, maar onder de naam Rainbow Six Quarantine. Die titel is natuurlijk niet meer gepast, dus is Ubisoft gekomen met een naamsverandering én gameplay reveal van de game.
En wat we zagen tijdens de show was zeer indrukwekkend. Ubisoft heeft overduidelijk de gunplay van Rainbow Six Siege gebruikt, maar deze keer moet je als team in co-op overleven, in plaats van elkaar omleggen. Ondanks dat is een goede en snelle aim met je muis geen overbodige luxe, want de bovennatuurlijke vijanden in Rainbow Six Extraction kunnen al snel even dodelijk zijn.

Battlefield 2042

Na de onthulling van Battlefield 2042 twee dagen voor de start van E3 2021, keken natuurlijk veel mensen uit naar de eerste gameplay-beelden van de first person shooter. Tijdens de reveal werd er namelijk alleen een cinematic trailer getoond. EA heeft ons gelukkig niet teleurgesteld op de digitale E3.
Met de nieuwe beelden krijgen we niet alleen een vooruitblik op de grootse veldslagen waar je in kan strijden, maar ook de nieuwe elementen die Battlefield 2042 introduceert, zoals extreem weer. Tijdens een vuurgevecht in Dubai komt namelijk ineens een enorme zandstorm zijn intrede maken. Dat betekent niet alleen dat het luchtruim uitdagender wordt voor piloten, maar ook het zicht voor de voetsoldaten wordt teruggebracht. Wij kunnen niet wachten om te zien wat er allemaal mogelijk is in de enorme maps van Battlefield 2042.

Forza Horizon 5

Na afloop van E3 2021 werd Forza Horizon 5 uitgeroepen tot de meest geanticipeerde game van de show en dat is niet heel verrassend. Het was namelijk al uitgelekt dat de titel zou verschijnen op E3, maar toch wist ontwikkelaar Turn 10 Studios weer te imponeren met de graphics en de features van de game.
Spelers mogen deze keer gaan racen over de uitgestrekte vlaktes van Mexico en op PC zal het landschap er met Ray-Tracing oogstrelend uit gaan zien. En het wordt al helemaal mooi wanneer je een monitor hebt staan met een hoge refresh rate. We raden je alleen wel aan om een stuurtje of controller in huis te halen, want racen op een toetsenbord is vaak niet de beste ervaring...

Starfield

Het heeft maar liefst drie jaar geduurd, maar op E3 2021 hebben we eindelijk de eerste in-game beelden van Starfield gezien. Helaas kregen we daarbij nog geen gameplay te zien, maar dat is vrij logisch. Aan het einde van de trailer werd namelijk bekendgemaakt dat Starfield pas op 11 november 2022 zal verschijnen.
Toch zien de eerste beelden van de game er goed uit en worden wij ook enthousiast van de woorden van Todd Howard. De grote baas van Bethesda omschrijft de gameplay van Starfield namelijk als ‘Skyrim in space’. Gezien de liefde voor The Elder Scrolls V zal dat de harten van veel gamers sneller doen kloppen.

Avatar: Frontiers of Pandora

Eén van de grote verrassingen op de Ubisoft Forward was ongetwijfeld Avatar: Frontiers of Pandora. Er was geen enkele indicatie dat de nieuwe game van Massive Entertainment getoond zou worden, maar aan het einde van de show verraste Ubisoft vriend en vijand.
De in-game beelden zien er namelijk uit om je vingers bij af te likken. Hoe de gameplay precies in elkaar zit, dan is nog even geheim. Maar met de Na’vi en mensen als speelbare personages lijkt het weer lekker divers te gaan worden. We moeten wel even geduld hebben, want de game verschijnt pas ergens in 2022.

Redfall

We gaan van de ene verrassing over op de andere. Waar de Ubisoft Forward show namelijk werd afgesloten met Avatar: Frontiers of Pandora, daar sloot Microsoft de Xbox & Bethesda games showcase af met Redfall.
Redfall is een gloednieuwe game van Arkane Studios, de ontwikkelaar achter Dishonored en Prey. De studio kruipt nu alleen uit haar comfort zone, want Redfall is een co-op voor vier spelers, waarin ze het moeten opnemen tegen bloeddorstige vampieren. Daarbij kan je niet alleen gebruikmaken van vuurwapens en natuurlijk houten staken, maar ook bovennatuurlijke krachten!

Elden Ring

Dark Souls-fans weten dat er voorlopig geen nieuw deel in de franchise aan zit te komen. Ze hoeven alleen niet getreurd te zijn, want op E3 2021 heeft FromSoftware namelijk de eerste gameplay-beelden getoond van Elden Ring.
De nieuwe IP speelt zich af in een andere wereld, waarbij de lore wordt geschreven voor George R.R. Martin, maar qua gameplay lijkt de titel veel overeenkomsten te gaan krijgen met de Dark Souls-reeks. Heel lang hoeven we gelukkig ook niet meer op Elden Ring te wachten, want tijdens de show werd aangekondigd dat de game in januari al uit zal komen.

Age of Empires IV

Het zijn niet alleen de shooter- en actiefans die op hun wenken zijn bediend op E3. Tijdens de Xbox & Bethesda games showcase werden namelijk ook gloednieuwe beelden getoond van Age of Empires IV en daarna zijn er nog een aantal nieuwe facties uit de doeken gedaan.
Hoewel we al 16 jaar lang geen nieuwe Age of Empires in de hoofdreeks hebben gezien, is de game overduidelijk een AoE-titel. Naast de verschillende civilizations kunnen spelers ook aan de slag met hero characters. Zo werd Jeanne d’Arc als voorbeeld gegeven voor het Franse rijk. Hoe dat precies zal werken is nog niet helemaal bekend, maar wij kunnen nu al niet wachten op de release op 28 oktober.

Back 4 Blood

Redfall lijkt een interessante titel te gaan worden als het aankomt op 4 player co-op, maar voor zo’n soort game hoeven we gelukkig niet te wachten tot 2022. In oktober zal namelijk al Back 4 Blood verschijnen, van Left 4 Dead-ontwikkelaar Turtle Rock Studios.
De studio maakt er geen geheim van waar de inspiratie vandaan komt, want één blik op de gameplay van Back 4 Blood en het is meteen duidelijk dat het eigenlijk Left 4 Dead 3 is. Zo mogen vier spelers het weer opnemen tegen hordes aan zombies, inclusief speciale en dodelijkere varianten. Deze keer kunnen spelers ook zelf in de huid van de ondoden kruipen in een nieuwe PvP-modus. Genoeg om van te genieten dus voor co-op en zombie-fans!

Halo Infinite

We sluiten onze lijst met beste E3 2021 PC games af met een titel die eigenlijk synoniem staat voor Xbox: Halo Infinite. Dit jaar, waarschijnlijk rond de feestdagen, zal het nieuwe avontuur van Master Chief eindelijk te spelen zijn, zes jaar na de release van Halo 5: Guardians.
Op de E3 liet Microsoft alleen geen nieuwe beelden zien van de campagne, maar juist van de multiplayer. Dat ziet er nog steeds uit als klassiek Halo, maar ondertussen wel met next-gen graphics. Dat zal al helemaal smullen worden op PC wanneer je alle toeters en bellen aanzet!

Populair Nieuws