Bethesda hint naar The Elder Scrolls 6 tijdens jubileum

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 11:00
elder scrolls 6f1600771030
The Elder Scrolls-franchise bestaat alweer 30 jaar. Bethesda kijkt daarom terug op het verleden, maar kijkt ook een stukje vooruit met een hint naar The Elder Scrolls 6.
Als het aankomt op westerse role-playing games, dan is The Elder Scrolls misschien wel de bekendste franchise. En dat terwijl er slechts vijf games zijn uitgekomen in dertig jaar tijd, een flink verschil met reeksen als bijvoorbeeld Final Fantasy. Het begon allemaal met The Elder Scrolls: Arena uit 1993, waarbij spelers alles van Tamriel konden verkennen.
De delen daarna zijn allemaal gericht geweest op een bepaalde regio. Zo spelen Morrowind en Skyrim zich af in de gelijknamige regio’s, terwijl spelers in Oblivion het hart van de Empire kunnen bezoeken en in Daggerfall High Rock en Hammerfall.
Waar het nieuwe deel in de reeks zich zal afspelen, is nog niet bekend. Er is nog weinig informatie bekend over The Elder Scrolls 6, op één afbeelding die uitgebracht is na. Bethesda heeft nu wel een kleine hint naar het volgende deel gedropt in een terugblik op de hele Elder Scrolls-reeks.

“En last but not least, ja, we zijn bezig met de ontwikkeling van het volgende hoofdstuk - The Elder Scrolls 6. Zelfs nu we terugkeren naar Tamriel en vroege builds spelen, zijn we vervuld van dezelfde vreugde, opwinding en belofte van avontuur.”

Nog lang wachten op The Elder Scrolls 6

Veel spelers wachten met smart op een nieuw deel in The Elder Scrolls-reeks. Het is immers alweer dertien jaar geleden dat Skyrim uitkwam. Het zal alleen nog wel even duren voordat The Elder Scrolls 6 verschijnt. Bethesda is namelijk pas recent echt begonnen aan de ontwikkeling van de game, nadat de ontwikkeling van Starfield grotendeels was afgerond.