‘Microsoft test prototypes Xbox-handheld’

News
maandag, 25 maart 2024 om 16:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Draagbare apparaten zijn tegenwoordig vrij krachtig en de interesse in handheld gaming bloeit ook helemaal op. Er waren al eerder berichten dat Microsoft overweegt een handheld te maken. Nu wordt beweerd dat het bedrijf bezig is met prototypes.
Als we de geruchten mogen geloven, gaan PlayStation en Xbox ook (weer) serieus aan de slag met handheld gaming. In het geval van Xbox lijkt er zelfs een nieuwe ontwikkeling te zijn. Nadat Jez Corden eerder dit jaar zei dat Xbox een handheld “overwoog”, is het nu zover dat er prototypes zijn, zo beweert hij in de Xbox Two podcast.
Dat wil nog niet zeggen dat er zeker een Xbox handheld komt. Prototypes worden vaker gemaakt zonder dat er iets op de markt komt. Maar het maken van één of meerder prototypes geeft wel aan dat er intern interesse is in de handheld-markt.
Ondanks Microsofts grote interesse in cloud gaming, zouden deze prototypes volgens Corden niet draaien op de cloud. Het zouden “volledig native Xbox-handhelds zijn”. Als er dus een product van gemaakt wordt, kan het overal games spelen, ongeacht of je internet hebt of niet.

Microsoft komt dit jaar met nieuwe Xbox hardware

Microsoft heeft overigens al aangegeven dat er dit jaar, rond het einde van het jaar, iets onthuld wordt op hardware gebied. Vooralsnog is het onduidelijk of dat een handheld is. Het lijkt in ieder geval nog wat vroeg voor de nieuwe console-generatie, ook al is daarvan ook al beloofd dat hij eraan komt.