Veel uitgevers zien Xbox-releases niet meer zitten

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 10:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Nog niet al te lang geleden was er enige paniek over de toekomst van Microsoft als hardware-fabrikant. Sindsdien is bevestigd dat er nog hardware plannen zijn voor Xbox. Maar het blijkt dat veel game-uitgevers niet weten waarom ze nog tijd in het platform stoppen.
De jaarlijkse Game Developers Conference (GDC) is achter de rug en het lijkt erop dat veel aanwezigen niet zoveel interesse meer hebben in Xbox. Christopher Dring, het hoofd van GamesIndustry.biz, denkt na gesprekken met aanwezigen dat Xbox als hardware-maker in de problemen is. Verschillende partijen, waaronder minstens één prominente uitgever, heeft tijdens GDC aangegeven dat de verkoop van games op Xbox in Europa heel slecht is.
Een groot bedrijf dat vorig jaar een grote game uitbracht, weet niet waarom het nog moeite steekt in Xbox, zo vertelt Dring. Veel ontwikkelaars geven aan veel tijd te steken in twee Xbox-versies (Series X en Series S), maar merken dat daar geen markt is. De meeste verkopen zijn op PS5 en PC.

Toekomst Xbox-consoles in de problemen?

Eerder dit jaar maakten veel Xbox-fans zich al zorgen dat Microsoft zou stoppen met het maken van consoles. Destijds liet Xbox snel weten dit jaar nog hardware aan te kondigen en ook plannen te hebben voor een next-gen Xbox. Maar het voortbestaan van Xbox is misschien niet volledig in handen van Microsoft.
Dring geeft aan te hebben gedacht dat Xbox wel zou blijven bestaan. Maar hij had daarbij geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat uitgevers het niet meer zien zitten om de console te ondersteunen. Als er genoeg zijn die eventueel de handdoek in de ring gooien, heeft Xbox een probleem.

Populair Nieuws