Ontwikkelaars zien het nut van PS5 Pro niet in

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 12:00
playstation 5f1603819462
Er zijn veel berichten die erop wijzen dat de PS5 Pro bestaat en dit jaar uitkomt. De console lijkt wat interessante features te krijgen, maar ontwikkelaars krijgen het niet warm van de console. Dat zou de stemming geweest zijn op de Game Developers Conference (GDC).
GDC 2024 is achter de rug en Christopher Dring, het hoofd van GamesIndustry.biz, heeft wat indrukken van het evenement. Zo heeft hij met de nodige ontwikkelaars gesproken over de PS5 Pro. Daarbij viel op dat ze geen van allen het nut zagen van een PS5 Pro.
Er zullen volgens Dring ongetwijfeld PS5-fans zijn die upgraden, dus voor Sony is het de moeite waard om de console uit te brengen. Maar ontwikkelaars geven aan de upgrade niet nodig te hebben. Een gevoel dat nog niemand het maximale uit de huidige PS5 haalt heeft daarbij een grote rol.
Het is nog maar kort geleden dat veel nieuwe PS5-games ook nog voor de PS4 verschenen. Er is dan ook een gevoel dat de huidige generatie nog nauwelijks is begonnen en dat een mid-generation update weinig zin heeft. Veel ontwikkelaars zouden liever eerst zien dat er software wordt gemaakt die echt iets doet met de PS5 zoals hij is.

Wat voor features krijgt de PS5 Pro?

Sony heeft de PS5 Pro nog niet aangekondigd en de specificaties zijn nog niet bekend. Volgens de laatste geruchten is de grafische kaart iets beter, maar blijft de processor gelijk. Er zou een nieuwe feature zijn, genaamd PSSR. Net als Nvidia’s DLSS moet die ervoor zorgen dat je scherp beeld krijgt zonder performance in te leveren.