Wordt de Google Pixel 7 officieel in Nederland gelanceerd?

News
donderdag, 29 september 2022 om 13:00
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
De Google Pixel smartphones worden vaak goed ontvangen, maar in Nederland hebben ze de laatste jaren nooit een officiële release gekregen. Het lijkt er nu alleen op dat Google Pixel 7 mogelijk wel in ons land uitkomt.
Het is geen geheim dat Google een groter deel van de smartphone-markt wil veroveren. Rond de lancering van de Google Pixel 4 kwam het bedrijf namelijk ook ineens met een betaalbare midrange-variant genaamd de Google Pixel 3a. En met de Google Pixel 6 heeft het bedrijf ervoor gekozen om een eigen chipset te maken, die vol inzet op de mogelijkheid van AI en deep learning.
Verrassend genoeg brengt Google de smartphones alleen uit in een beperkt aantal landen. In Europa verschijnen de Pixels namelijk alleen in Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe modellen zijn iets later vaak wel beschikbaar in Nederland, maar alleen omdat ze sommige retailers ze importeren.

Lancering van de Google Pixel 7 in Nederland?

Mogelijk komt daar alleen verandering in met de Google Pixel 7. Google organiseert namelijk op 6 oktober het Made By Google-event, waarbij ook de nieuwe smartphone helemaal uit de doeken gedaan wordt. Voor het evenement zijn nu uitnodigingen opgedoken voor speciale regionale versies in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Nederland. Dat meldt 9to5Google. Op het event krijgen aanwezigen de kans om ‘kennis te maken met de nieuwste leden van de Google-familie’.
De nieuwe smartphone wordt overigens niet het enige dat Google zal tonen op het Made By Google-event. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat de Google Pixel Watch ook eindelijk onthuld wordt en volgens een lek wordt ook een nieuwe Google Nest smart speaker gelanceerd.