PS5 exclusive blijft maar lekken voor PC

News
donderdag, 29 september 2022 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
Dat Sony kansen ziet met games op PC moge inmiddels duidelijk zijn. Er zijn er dit jaar al meerdere verschenen en er zijn er nog meer onderweg. Eén port die we allemaal verwachting is nog altijd niet aangekondigd, maar het zoveelste lek bewijst weer eens dat hij bestaat.
Dat Returnal naar PC komt begint zo langzamerhand Sony’s slechtst bewaarde geheim te worden. Er staat al tijden een titel in SteamDB die haast wel Returnal moet zijn en onlangs toonde een ontwikkelaar van de game tijdens een presentatie op GDC een versie die op PC draaide. Nu is er opnieuw overtuigend bewijs gelekt.
Er is namelijk een korte clip van het menu van de game op YouTube opgedoken Hierin zijn verschillende instellingen te zien die uniek zijn voor de PC versie. Zo is er een slider voor de resolutie van de game en een optie voor dynamic resolution. Ook zijn er verschillend opties voor upscaling technieken zoals DLSS en AMD FSR te zien, opties die op een PS5 niet relevant zijn.
De originele video is inmiddels offline gehaald na een copyright claim van Sony. Nog meer dan eerdere leaks lijkt dat te bevestigen dat deze video echte beelden van de game toont. Van een fake lijkt dus geen sprake.

Wanneer is de PC release van Returnal?

Hoewel het vrij zeker lijkt dat Returnal naar PC komt en bovendien bijna klaar is voor release, heeft Sony deze port nog altijd niet aangekondigd. Officieel weten we dan ook niet wanneer hij eventueel uit zou moeten komen. Het is goed mogelijk dat dat sneller is dan verwacht, aangezien Sackboy: A Big Adventure ook plotseling een heel spoedige PC releasedatum kreeg.