'Google Pixel Watch krijgt opvallend hoge prijs'

News
dinsdag, 20 september 2022 om 14:30
google pixel watch 1f1657892930
Google gaat binnenkort weer nieuwe producten onthullen tijdens het Made By Google-event. Dat wordt ook de onthulling van de prijs van de Google Pixel Watch verwacht, maar die lijkt nu al te zijn gelekt.
Ondanks dat Google al sinds de eerste smartwatches een eigen besturingssysteem heeft gemaakt, heeft de techgigant nooit een eigen smartwatch gemaakt. Maar daar komt binnenkort verandering in. Eerder dit jaar is tijdens Google I/O 2022 namelijk de Google Pixel Watch officieel aangekondigd.
Veel is er tijdens de onthulling alleen niet bekendgemaakt, zo heeft Google geen specificaties gedeeld, noch een prijs. Maar dat laatste lijkt nu al gelekt te zijn, in aanloop naar het Made By Google-event op 6 oktober.
Er zijn namelijk foto’s gedeeld van een retailer, waar de Google Pixel Watch wordt verkocht, zo meldt 9to5Google. Op de foto’s is te zien dat de Wifi-versie van de Google Pixel Watch een prijskaartje krijgt van 349,99 dollar in de Verenigde Staten. Ook zijn er meerdere modellen te zien in een overzicht, waaronder een LTE-model en verschillende kleuren.

Hoge prijs voor de Google Pixel Watch

Dat Google naar verluidt kiest voor een prijs van maar liefst 349,99 dollar is opvallend. Daarmee is de smartwatch duurder dan veel concurrenten. Zo is de Samsung Galaxy Watch 5 in Nederland te koop voor 299 euro en ook de Fitbit Versa 4 is een stuk goedkoper.
De hoge prijs is met name opvallend door de geruchten die rondgaan over de Google Pixel Watch. Zo zou de smartwatch een oudere chip bevatten en een vrij kleine accu, zodat je het apparaat elke nacht moet opladen. Het is te hopen dat de Google Pixel Watch dus uiteindelijk toch goedkoper blijkt te zijn of veel betere specs heeft dan nu wordt verwacht.