Google Pixel 6 en 6 Pro specs en prijs nu officieel onthuld

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 10:00
google pixel 6f1632235880
Eerder dit jaar heeft Google al de Pixel 6 en Pixel 6 Pro laten zien, maar er ontbraken nog veel details. Nu heeft de techgigant de specs en de prijs van de flagship smartphones officieel onthuld.
Vorig jaar maakte Google een opvallende keuze met de Pixel 5 door niet bepaald een flagship smartphone te lanceren, zoals we die kennen van concurrenten Apple en Samsung. De Pixel 5 verschilde slechts op een paar punten met de Google Pixel 4a 5G, de midrange optie van Google. Dit jaar schittert de techgigant wel weer met een echte flagship.
Gisteren heeft Google namelijk tijdens het Pixel Fall Launch Event officieel alle details van de Google Pixel 6 en 6 Pro onthuld, nadat er al langere tijd geruchten gingen en de smartphone eerder al was onthuld. Dat meldt onder andere IGN. De grootste verandering ten opzichte van andere Pixel telefoons is ongetwijfeld de overstap van een Qualcomm chipset naar Google’s eigen Tensor chip. Deze chipset heeft kunstmatige intelligentie hoog in het vaandel staan en kan door jouw gedrag te leren bijvoorbeeld de accuduur van de Pixel 6 flink rekken, tot meer dan 24 uur met een 5G-verbinding.
De nieuwe chipset is bovendien ook een stuk sterker dan de processor in de Google Pixel 5. In vergelijking met de vorige ‘flagship’ moet de nieuwe smartphone apps veel soepeler laten draaien en sneller opstarten, met een verbetering tot wel 80 procent.

Prijsverschil tussen Pixel 6 en 6 Pro

De camera-indeling is ook op de schop gegaan. In plaats van een camera-blok, heeft de Pixel 6 een camera-bar. In die strook zitten een 1/1.3-inch sensor en een 12MP ultrawide camera. De Pixel 6 Pro heeft daarnaast ook nog een telephoto lens met vier keer optische zoom. Ook het scherm van de Pro is anders dan de normale Pixel 6. Met 6.7 inch is die namelijk iets groter dan de 6.4 inch van de standaard versie en de refresh rate kan van 90Hz naar 120Hz worden verhoogd.
De Google Pixel 6 Pro is dan ook een stuk duurder dan de normale Pixel 6. De standaard versie wordt verkocht voor 599 dollar, terwijl de Pro versie 899 dollar kost. De Google Pixel 6 is niet officieel aangekondigd voor Nederland, maar de vorige Pixel smartphones werden hier wel verkocht door third parties, wat voor de nieuwe smartphone waarschijnlijk ook het geval zal zijn. We zullen waarschijnlijk alleen wel langer moeten wachten dan de officiële releasedatum op 28 oktober.