Google Pixel Watch specs - Wat weten we dusver?

Article
zondag, 17 juli 2022 om 12:00
google pixel watch 1f1657892930
Dit najaar kunnen we ons opmaken voor het eerste slimme horloge van Google. Na maanden van speculatie werd de Pixel Watch tijdens Google I/O 2022 uit de doeken gedaan. Maar wat mag je van dit nieuwe stukje hardware verwachten? Tijd om alle Google Pixel Watch specs eens op een rijtje te zetten.
Het leek bijna een eeuwigdurende mythe, maar eind mei werd dan toch de Google Pixel Watch officieel onthuld door de softwaregigant. Hoewel Google nog niet alle details bekend heeft gemaakt, is er ondertussen wel al het een en ander bekend over de smartwatch. De hoogste tijd dus om eens in de mogelijke specs voor de Google Pixel Watch te duiken!

Google Pixel Watch krijgt een rond design

Het meest opvallende aan het nieuwe slimme horloge van Google is toch wel het ontwerp. In plaats van een vierkant scherm, zoals Apple nu al jaren doet bij zijn Apple Watches, kiest Google voor een rond design. Het is een trend die binnen Android smartwatches veel terug te zien is en Google lijkt hier ook in mee te gaan. Aan de rechterkant is een kroon te vinden die naar alle waarschijnlijkheid draaibaar is. Hiermee kan door de menu's genavigeerd worden zonder dat daarbij het scherm aangeraakt hoeft te worden.
Qua specificaties onder de spreekwoordelijke motorkap is het bedrijf nog aardig stil. De aankondiging op Google I/O 2022 lijkt dan ook meer op een teaser dan een volledige onthulling. Toch verschijnen er hier en daar wat lekken online die meer licht schijnen op het lijstje met onderdelen voor de Pixel Watch. Zo gaan de geruchten dat het geheel gaat draaien op een Samsung Exynos chip, dezelfde processor als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch 4.
google pixel watch presentatief1657896067

Oudere chip en gemiddelde batterijduur

Maar er wordt tussen die geruchten ook een oudere Samsung chip genoemd. Het grote nadeel van die chip is dat de hardware ondertussen alweer vier jaar oud is. Daarmee krijgt de Google Pixel Watch niet het nieuwste van het nieuwste om gebruikers mee te verwennen. Dat samen met de gesuggereerde accucapaciteit van 300 mAh, zal de Pixel Watch naar alle waarschijnlijkheid niet veel langer dan een dag meegaan voor je de oplader erbij moet zoeken.
Naast een accu heb je ook opslag nodig voor al je apps en andere zaken. Volgens een datalek bij een Amerikaanse provider moet de Pixel Watch uitkomen met 32GB geheugen aan boord, wat meer dan voldoende is om al je apps én muziek kwijt te kunnen. Verder lijkt er uit die gegevens een cellular-model uit te komen met ondersteuning voor mobiele data. De smartwatch moet verschijnen in de kleuren grijs, zwart en goud.
google pixel watch 2f1657896157

Ondersteuning voor Fitbit-functies

Een belangrijk onderdeel van zo'n nieuwe smartwatch is de reeks aan softwarefuncties die je kunt gebruiken als je het horloge eenmaal om je pols hebt. Google belooft dat Wear OS, het eigen besturingssysteem voor smartwatches, op de Pixel Watch beter dan ooit aanvoelt. Verwacht alle basisfuncties daarom sowieso aanwezig, van contactloos betalen tot het navigeren met Google Maps.
Nieuw daarbij is diepere integratie met Fitbit fitness tracking systemen. Een logische keuze natuurlijk, gezien Google het bedrijf in 2021 opkocht. Functies die tijdens I/O 2022 werd genoemd, zijn onder andere sleep tracking, constante hartslagmeting en Fitbit's 'Active Zone Minutes'-functie.
google pixel watch releasef1657895869

Google Pixel Watch release en prijs

Al die techniek is natuurlijk mooi, maar de grote vraag is wat het allemaal mag gaan kosten en wanneer het stukje hardware in de winkels ligt. Google heeft aangegeven dat de Pixel Watch in het najaar van 2022 uit moet komen, tegelijk met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Insiders scherpen die release aan naar een beoogde uitgave in oktober, gezien eerdere Pixels ook in die maand uitkwamen. Binnen die geruchten wordt ook een prijs aangegeven van tussen de 300 en 400 dollar, wat in europrijzen momenteel redelijk over te nemen is.
Dat maakt de Pixel Watch een relatief dure Android smartwatch vergeleken met veel concurrenten, maar de lijst met beoogde features is ook niet klein. Gelukkig zal het niet lang meer duren voor Google meer duidelijkheid schept over zijn eerste smartwatch. Met een beoogde Google Pixel Watch release over een paar maanden, is het redelijk zeker dat het ontwerp staat. Fans van het nieuwe slimme horloge hoeven gelukkig niet lang meer te wachten voor zij het stukje tech zelf kunnen gaan dragen.