Wheel of Time seizoen 2 releasedatum onthuld door Amazon

News
woensdag, 24 mei 2023 om 17:30
wheel of time seizoen 2 1f1684941138
Het heeft een tijd geduurd, maar het is eindelijk duidelijk wanneer The Wheel of Time weer verder gaat. Amazon Prime Video heeft namelijk de releasedatum van seizoen 2 onthuld.
Sinds het succes van Game of Thrones hebben veel streamingdiensten besloten om populaire fantasyboeken te verfilmen. Zo komt HBO met meerdere prequels op Game of Thrones, zet Netflix in op The Witcher en heeft Amazon Prime Video series die gebaseerd zijn op The Lord of the Rings en The Wheel of Time.
Het eerste seizoen van laatstgenoemde serie verscheen eind 2021 en sindsdien wachten fans al een lange tijd op nieuwe afleveringen. Nu is eindelijk bekend wanneer seizoen 2 van start gaat. Amazon heeft bekendgemaakt dat The Wheel of Time seizoen 2 begint op 1 september. Of meteen het hele seizoen op de streamingdienst komt te staan is niet bekend. Het eerste seizoen kreeg wekelijks een nieuwe aflevering erbij.

Nieuwe dreigingen in Wheel of Time

Het tweede seizoen van de serie gaat verder waar het eerste seizoen gebleven is. Volgens de beschrijving van Amazon Prime Video krijgen de personages uit Two Rivers in het nieuwe seizoen te maken met ‘nieuwe als zeer oude dreigingen’. Onder andere Rosamund Pike, Josha Stradowski, Daniel Henney en Zoë Robins keren weer terug in de serie.
De show zal ook niet eindigen na het tweede seizoen. Amazon heeft namelijk al groen licht gegeven voor seizoen drie van The Wheel of Time en de streamingdienst wil zelfs alle veertien boeken uit de reeks omzetten in een serie.