Amazon Prime Video content gaat naar andere streamingdiensten

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 12:30
008 0081 mrsm s4 ut 403 210315 sauchr 00155r largef1645112350
Amazon Prime Video is één van de goedkoopste streamingdiensten op de markt. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen erop geabonneerd is. Amazon gaat een nog groter publiek aanspreken door films en series ook naar andere diensten en zenders te brengen.
Amazon heeft besloten om een nieuwe bedrijfstak op te richten, genaamd Amazon MGM Studios Distribution, met als taak om content op andere diensten te krijgen (via Variety). Deze tak van het bedrijf is een vernieuwde versie van het bestaande distributie team van MGM. Amazon kocht deze filmstudio in 2021 en de deal werd vorig jaar afgerond.
Series en films die gemaakt zijn voor Amazon Prime kunnen nu dus op andere diensten terechtkomen en ook op traditionele tv-zenders. Amazon deed dat sporadisch al, maar het was nog geen gewoonte. In de toekomst zal veel content na een exclusiviteitsperiode op Amazon Prime Video naar de vrije markt gaan.

Welke Amazon Prime Video films en series worden elders uitgezonden?

Een aantal titels waarvan al bevestigd is dat ze op andere kanalen te zien zullen zijn is Borat Subsequent Moviefilm, The Tomorrow War en The Marvelous Mrs. Maisel, maar in principe komt alles van Amazon in aanmerking. Ook zonder Amazon Originals telde de MGM catalogus al 4000 films en 17.000 afleveringen tv. Met Amazon content erbij is er nu dan ook sprake van een enorm aanbod.
Amazon kan op deze manier meer verdienen aan content op de lange termijn. Series als The Rings of Power trekken op Amazon Prime al aardig wat kijkers. Als ze later elders nog worden uitgezonden trekt dat mogelijk een heel nieuw publiek.