Xbox zoekt ontwikkelaars over de hele wereld

News
woensdag, 24 mei 2023 om 18:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Het lijkt momenteel misschien alsof Xbox vooral bezig is met de overname van Activision Blizzard. Maar dat is zeker niet de enige studio waar Xbox oog voor heeft. Microsoft wil bijvoorbeeld graag met studio’s van over de hele wereld werken.
De grootste games zijn meestal uit dezelfde delen van de wereld afkomstig. Als ze niet uit Amerika of West-Europa komen, zijn ze meestal afkomstig uit Oost-Azië. Maar Xbox wil graag games vinden op andere plekken in de wereld.
Dat vertelt Xbox-topvrouw Sarah Bond aan The Guardian. Volgens Bond gebeurt er in bijvoorbeeld India en Afrika ook veel interessants op het gebied van games. Xbox wil er graag dichtbij staan nu er meer uit die delen van de wereld begint te komen, aangezien er voorheen niet zoveel vandaan kwam op het gebied van games.
Dat is ook een belangrijke zakelijke strategie. Volgens Bond beginnen mensen te gamen, of het nou op console is of niet, zodra er snel internet beschikbaar is. Het is volgens haar belangrijk om de “volgende 1 miljard gamers die online komen” iets te kunnen bieden dat hen aanspreekt.

Gaat Xbox nog meer studio’s overnemen?

Het lijkt er momenteel niet op dat Microsoft ook plannen heeft om deze studio’s uit nieuwe markten over te nemen. Het bedrijf is er overduidelijk niet vies van, aangezien het 69 miljard neertelt voor Activision Blizzard. Maar een consolemaker kan prima met een studio samenwerken zonder dat daar een overname achter vandaan hoeft te komen.

Populair Nieuws