Fantasy-serie The Wheel of Time krijgt nu al groen licht voor seizoen 3

News
zaterdag, 23 juli 2022 om 9:00
the wheel of timef1630658787
Seizoen 2 van The Wheel of Time is nog niet eens begonnen, maar Amazon heeft er duidelijk vertrouwen in. Seizoen 3 van de fantasy-serie heeft nu namelijk al groen licht gekregen.
Sinds Game of Thrones is fantasy ineens zeer populair geworden. Dat is ook wel te merken aan het aantal fantasy-boeken dat een verfilming heeft gekregen of nog op de planning staan. Zo is Netflix begonnen met The Witcher, zet HBO vol in op het Game of Thrones-universum en stopt Amazon veel geld in The Lord of the Rings en The Wheel of Time.
Het vertrouwen is er ook bij Amazon, want tijdens de San Diego Comic-Con heeft het bedrijf bekendgemaakt dat seizoen 3 van The Wheel of Time eraan komt, zo meldt IGN. Dat is opvallend, aangezien seizoen 2 nog niet eens uitgezonden is en ook nog geen releasedatum heeft.
Showrunner Rafe Judkins kan in ieder geval niet wachten om met het nieuwe seizoen aan de slag te gaan en het volgende boek in de enorm lange reeks te verfilmen.

Veel meer Wheel of Time op de planning

Het is niet de eerste keer dat Amazon veel vertrouwen heeft getoond in The Wheel of Time. Seizoen 2 werd namelijk ook al aangekondigd, voordat het eerste seizoen werd uitgezonden op Prime Video. Wat het bedrijf betreft stopt de serie er voorlopig ook niet mee, want het plan is om alle veertien boeken en de prequel te verfilmen.