Waarde Nintendo-aandelen flink gedaald na tegenvallend kwartaal

News
woensdag, 08 februari 2023 om 12:30
Nintendo maakte onlangs nieuwe kwartaalcijfers bekend, maar die vielen in veel opzichten wat tegen. Dat is direct ook terug te zien in een flinke daling van de waarde van Nintendo-aandelen. Ze zijn met zo’n 7,5 procent gedaald.
Het afgelopen kwartaal viel wat tegen voor Nintendo. Zowel de verkopen al de winst waren flink gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf verklaarde dat aan de hand van een wisselende waarde van de yen, maar het was ook duidelijk dat de Switch minder goed begint te lopen, ook al blijft hij nieuwe mijlpalen halen.
Analisten spraken direct al van een onaangename verrassing en dat is nu ook merkbaar in de waarde van Nintendo-aandelen. De waarde is 7,5 procent gedaald, wat de grootste daling is in meer dan een jaar. Tegenover Bloomberg verklaart een analist dat de Switch sneller naar het einde van zijn leven gaat dan verwacht (via VGC).

Nintendo Direct in aantocht

Ondanks een tegenvallend kwartaal is er nog zeker gelegenheid om terug te krabbelen. De software-verkoop was ondanks een kleine daling sterk in het afgelopen kwartaal en er staat voor het zevende jaar van de Switch een gedoodverfde hit op het programma in de vorm van Tears of the Kingdom. Vanavond is er bovendien een Nintendo Direct, waarin mogelijk nog meer positief nieuws wordt gebracht.
De suggestie dat Nintendo weer meer hardware moet gaan verkopen voor betere resultaten is al vaker voorbij gekomen. Een Switch Pro zou volgens sommige insiders zijn geannuleerd, maar er zijn nog mogelijkheden via bijvoorbeeld special edition consoles. Een Tears of the Kingdom Switch is al eens gelekt en zou mogelijk weer wat consoles verkopen, ook aan gebruikers die er al één hebben.

Populair Nieuws