Uitgebreide Star Wars Jedi: Survivor gameplay getoond

News
woensdag, 08 februari 2023 om 12:00
star wars jedi survivorf1658739655
Misschien wel de beste Star Wars-game van de afgelopen paar jaar krijgt binnenkort een vervolg in de vorm van Star Wars Jedi: Survivor. Maar veel gameplay van die titel is tot dusver nog niet getoond. Nu heeft EA het nodige naar buiten gebracht via IGN.
In veel opzichten is Star Wars Jedi: Survivor natuurlijk te vergelijken met zijn voorganger, Fallen Order. Wie die game gespeeld heeft zal dan ook veel bekende elementen terugzien in de nieuwe gameplay van Survivor. Het vechtsysteem is bijvoorbeeld in veel opzichten bekend.
Maar de nieuwe gameplay toont ook enkele nieuwe elementen, zoals de mogelijkheid om met twee lightsabers te vechten (in Fallen Order was dat beperkt tot één aanval). Ook is een aantal van de nieuwe manieren om je door de wereld te bewegen te zien. Cal Kestis gebruikt bijvoorbeeld een soort grappling hook en heeft nieuwe manieren om muren te beklimmen.

Wanneer is de release van Star Wars Jedi: Survivor?

Helaas moeten we nog iets langer dan verwacht wachten op de game. Hij stond eigenlijk gepland voor 17 maart, maar dat is 28 april geworden. Wel heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment aangegeven dat het hier gaat om extra afwerkingstijd, want de content van de game is helemaal klaar.
In de tussentijd hoef je overigens niet verlegen te zitten om Star Wars-content. Momenteel kun je The Bad Batch kijken op Disney+ en op 1 maart voegt het nieuwe seizoen van The mandalorian zich daar ook bij. Ook het boek Battle Scars, dat zich afspeelt tussen Fallen Order en Survivor, verschijnt in maart.