'Nintendo Switch Pro is geannuleerd door Nintendo'

News
woensdag, 28 december 2022 om 10:30
Fans wachten al een tijdje op de komst van de Nintendo Switch Pro. Naar verluidt was het apparaat in de maak, maar is het project uiteindelijk weer geannuleerd door Nintendo.
Het is geen geheim dat Nintendo zich vooral richt op exclusieve games voor de Switch. Denk bijvoorbeeld aan alle games met bekende Nintendo-figuren in de hoofdrol of franchises als Xenoblade Chronicles of Splatoon. Maar er komen geregeld ook titels uit die ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S verschijnen en dan wordt het verschil in kracht zeer goed duidelijk.
Fans vragen dan ook al een tijdje om een Nintendo Switch Pro, met krachtigere hardware en de mogelijkheid om games in 4K te spelen. Er gaan ook al een tijdje geruchten over zo’n apparaat en volgens John Linneman van Digital Foundry waren die berichten ook niet ongegrond.

“Van wat ik heb begrepen van verschillende ontwikkelaars is dat er op een bepaald moment een nieuwe versie van de Switch in de maak was. Die was bedoeld als een mid-generation update. Die lijkt er nu alleen niet meer aan te komen.”

Wat is de toekomst voor de Switch?

Volgens Linneman hoeven fans van het platform alleen niet te treuren. In plaats van een Nintendo Switch Pro zou Nintendo nu namelijk de focus hebben verlegd naar een Switch 2. Met de nieuwe versie moet de hardware een grotere stap maken dan het Pro-model.
Waarom de Nintendo Switch Pro precies is geannuleerd is niet bekend. Het zou mogelijk te maken kunnen hebben met het grote tekort aan semi-conductor chips, waardoor ook de PlayStation 5 en Xbox Series X ruim twee jaar na release nog steeds moeilijk te verkrijgen zijn.