Nintendo Switch verkoop passeert grootheden

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch is nu 6 jaar op de markt, maar de console blijft aardig verkopen. Dat blijkt ook weer uit de nieuwe kwartaalcijfers van Nintendo. Die bevestigen namelijk dat de Switch nu in de top 3 van best verkochte consoles aller tijden staat.
Vorige maand berekende VGChartz al dat de Switch op het erepodium van best verkochte consoles stond. Nu bevestigen ook Nintendo’s eigen cijfers dat de hybride console beter is verkocht dan de PS4 en Game Boy. In totaal is de Switch nu zo’n 122,55 miljoen keer verkocht, waarmee alleen de Nintendo DS-familie en PlayStation 2 nog beter zijn verkocht.
Desondanks loopt niet alles goed bij Nintendo: de verkoop en winst in de eerste negen maanden van het huidige belastingjaar zijn allebei gedaald. Dat wijt Nintendo aan de fluctuerende positie van de Japanse yen en aan een daling in hardwareverkoop van meer dan 21 procent. De verwachte hardwareverkoop voor dit belastingjaar is daarom verlaagd naar 18 miljoen.
Softwareverkoop is ook gedaald, maar staat er nog iets sterker voor dan de hardware. Er is maar een daling van 4 procent ten opzicht van vorig jaar. Grote hits waren Pokémon Scarlet en Violet (20,61 miljoen exemplaren) en Splatoon 3 (10,13 miljoen exemplaren).

Kan Zelda: Tears of the Kingdom het tij keren voor de Switch?

Tegenover Bloomberg laat analist Hideki Yasuda weten onaangenaam verrast te zijn door Nintendo’s teruglopende cijfers. Het momentum van de Switch zou duidelijk afnemen, maar Yasuda denkt dat de release van Tears of the Kingdom en special editions van de Switch toch een redelijk sterk jaar kunnen opleveren, waarin de Switch 20 miljoen keer over de toonbank kan gaan. Zonder special editions gaat de schatting naar 18 miljoen, maar Yasuda geeft toe dat dat nog steed sterk is voor hardware zo oud als de Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties