Gloednieuwe Nintendo Direct aangekondigd

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 15:30
Het is weer februari en dat is vaak een maand waarin je een Nintendo Direct kan verwachten. Dat was dan ook al hier en daar voorspeld. Nintendo bevestigt nu dat er inderdaad een presentatie wordt uitgezonden.
Het is meer regel dan uitzondering dat er in de eerste weken van februari een Nintendo Direct is. Ook deze presentatie hing al een beetje in de lucht. Onlangs liet journalist Jeff Grubb bijvoorbeeld weten van meerdere mensen te horen dat er een Direct om de hoek stond. Daarvoor werden er aanpassingen gespot aan de eShop pagina's van Zelda: Tears of the Kingdom en Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp, wat ook al deed vermoeden dat Nintendo iets van plan was.
Dat wordt nu via Twitter bevestigd. De eerste Nintendo Direct van 2023 wordt uitgezonden op woensdag 8 februari, om 23.00 uur Nederlandse tijd. De presentatie zal zo'n 40 minuten duren en de nadruk leggen op de eerste helft van 2023.

Wat laat de nieuwe Nintendo Direct zoal zien?

Specifieke titels die in de Direct voorbijkomen worden niet genoemd. Tears of the Kingdom lijkt een inkoppertje en gezien de eerder genoemde aanpassingen aan de eShop is ook Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp een reële verwachting. Nintendo heeft binnenkort ook Kirby's Return to Dream Land Deluxe op het programma staan, dus een trailer daarvoor is zeker niet uitgesloten. Ook de volgende golf van de Mario Kart 8 Deluxe DLC lijkt goed mogelijk.
Ergens dit jaar moet ook Pikmin 4 uitkomen, maar of dat in de eerste helft van het jaar is, is de vraag. Ook als dat niet de planning is, kan de game alsnog voorbijkomen: een focus op de eerste helft van het jaar heeft Nintendo er zelden van weerhouden om toch ook iets te tonen voor de tweede helft. Of dit alles inderdaad aan bod komt weten we gelukkig redelijk snel.