Vraag naar PS5 niet kleiner na prijsverhoging

News
maandag, 07 november 2022 om 11:30
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 werd deze zomer in prijs verhoogd. Dat zal voor veel mensen een tegenvaller zijn geweest, maar Sony merkt er weinig van. Volgens het bedrijf is de vraag naar de console hetzelfde.
In alle markten behalve de Verenigde Staten moet je sinds augustus meer betalen voor de PS5 dan eerst. In Nederland is de prijs bijvoorbeeld met 50 euro gestegen, van 500 naar 550 voor de disc-editie. Consumenten hadden nadat de console 2 jaar op de markt was misschien wel liever een prijsverlaging gezien, maar de prijsverhoging zorgt niet voor problemen.\
Dat blijkt uit de kwartaalbespreking van Sony. Het bedrijf heeft geen verminderde vraag bij de consument kunnen zien sinds de verhoging van de prijs. Ook geeft Sony aan dat er veel consoles gemaakt zijn en dat deze ingezet gaan worden voor de vaak hoge vraag naar de console in het najaar.
Dat de nieuwe prijs weinig invloed ging hebben lag al in de lijn der verwachting. Analist Piers Harding-Rolls gaf al eerder aan dat de vraag naar de console hoog genoeg was dat de prijsverhoging hoogstens een teleurstelling zouden zijn voor de consument. Sony heeft ook nog genoeg tijd om haar verkoopdoelen voor het huidige belastingjaar te halen, ondanks dat de verkoop in de afgelopen periode een beetje tegenviel.

Waar kun je de PS5 momenteel kopen?

Hoe duur een PS5 is maakt eigenlijk maar weinig uit als je hem nergens kunt vinden, zoals vaak het geval is. Onlangs is er gelukkig weer voorraad gezien bij MediaMarkt, in de vorm van bundels (die overigens zo duur zijn dat de precieze prijs van de PS5 zelf bijna niet uitmaakt). Waarschijnlijk kunnen we naarmate de feestdagen dichterbij komen vaker voorraad verwachten.