Bijna 2 jaar verder: wanneer gaat de prijs van de PS5 omlaag?

Article
zaterdag, 29 oktober 2022 om 10:00
Het is bijna twee jaar geleden dat Sony's bakbeest de PlayStation 5 uitkwam. Dat zal ongetwijfeld voor vragen zorgen bij mensen. Wanneer gaat de prijs van de PS5 omlaag? En wordt de PlayStation 5 überhaupt nog op korte termijn goedkoper?
Op 19 november 2020, de periode dat het coronavirus veel mensen bezig hield en de lockdowns zich opstapelden, kwam de PS5 uit. Sony lanceerde twee modellen: een digitale versie van 399,99 euro en een normale versie van 499,99 euro. Flinke prijzen in tijden van crisis, waarbij recentelijk nog het nieuws kwam dat Sony de prijzen heeft aangepast.
Omlaag? Nee, beide modellen hebben onlangs een prijsverhoging gehad van vijf tientjes. Wordt de PS5 nog goedkoper en kunnen we überhaupt op korte termijn een prijsdaling verwachten van de console?
Om meteen met de deur in huis te vallen: de kans is klein dat de prijs van de PS5 op korte termijn omlaag zal zijn. Normaal gesproken als bedrijven een prijs aanpassen, in dit geval als gevolg van de wereldwijde inflatie, zal er niet zo snel een prijs aangepast worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor wereldwijde onrust en overal passen bedrijven hun prijzen aan. Kijk alleen al naar de dagelijkse boodschappen en de gas- en energierekening. Ook daarbij stellen mensen zichzelf de vraag: stel dat de oorlog nu ten einde komt, veranderen de prijzen dan ineens? Helaas niet.

Gaat de PS5 prijs nog omlaag?

In Jip en Janneke taal geldt helaas hetzelfde voor de PS5. Deze keuze is nu gemaakt en dus zal dat beleid niet zo snel teruggedraaid worden. Daarbij geldt dat er nog steeds een schaarste is van de console. Weliswaar is de PS5 beter te koop in winkels, al dan niet in bundels, iemand die er één online wil kopen, ziet nog steeds dat het apparaat uitverkocht is. Bij Coolblue is de digitale versie te koop voor het oude bedrag, maar als je de link aanklikt, kan er niet besteld worden.
Het is dan ook lastig om er één voor de oude prijs op de kop te tikken, laat staan dat de prijs van de PS5 omlaag zal gaan.

PS5 prijs tijdens Black Friday en Cyber Monday

Maar hoe zit het dan met Black Friday, Cyber Monday? Zullen winkels überhaupt gaan stunten met het oog op de feestdagen? Zal Sony de PS5 goedkoper gaan aanbieden? Hoewel niets met zekerheid te zeggen valt (Sony heeft nog niets losgelaten) is de kans klein.
Uit voorgaande jaren weten we het een en ander. Wat voor de hand ligt is bijvoorbeeld een aanbieding op PlayStation Plus en uiteraard de games zelf. Veel PS5-games zullen tijdelijk een verlaging krijgen, maar vermoedelijk de console zelf dus niet.
Bovendien komt begin november ook een PS5 exclusive uit, God of War Ragnarok. Daarmee weet Sony dondersgoed dat het goud in handen heeft. Mensen willen die console, mits verkrijgbaar, dan toch wel kopen. Kortom, wanneer de PS5 qua prijs omlaag zal gaan is voor nu nog een groot vraagteken, maar waarschijnlijk niet op korte termijn.
Laat ons weten in de comments wanneer jij denkt dat de PS5 prijs omlaag zal gaan en wat die zal gaan kosten.

Populair Nieuws